Hirdetés

Már felbukkantak a 16 GB-os RTX 4080 videokártyák az online boltokban



|

Az Nvidia új grafikus kártyájának árától te is félre fogod nyelni a kávét.

Hirdetés

Szeptember végén mutatta meg az Nvidia, hogy milyen kártyákért fogunk harcolni a következő években, akkor mutatkozott be ugyanis a szédületes teljesítményt ígérő RTX 4090 és RTX 4080 duó. A bivalyerős, ám rettenetesen drágának ígérkező kártyák leleplezése mögött egy ravasz stratégiát sejtettek egyesek, méghozzá az előző széria vonzóbbá tételét, aztán történt egy kínos fordulat.

Október közepén az Nvidia még a megjelenés előtt visszahívta a 12 GB-os RTX 4080-at, méghozzá meglehetősen drága és környezetszennyező módon. Még kellemetlenebb lehetett a gyártó számára, hogy a kiszivárgott benchmarkok alapján a felsült GeForce-kártyát még az előző generáció is elverte a teszteken. Akárhogy is, az biztos, hogy nem utoljára hallottunk a 12 GB-os modellről. 

Hirdetés

Ezúttal azonban a hivatalosan november 16-án megjelenő 16 GB-os GeForce RTX 4080 kapja a reflektorfényt, mivel azt brit és amerikai kiskereskedők már most elkezdték listázni. Az Egyesült Királyságban a LaptopsDirect, az Egyesült Államokban pedig a Newegg adatbázisában bukkantak fel a GPU-k 1200 dollártól kezdődően (körülbelül 500 ezer forinttól adók és egyéb költségek nélkül). 

A Neweggnél a PNY XLR8 Gaming VERTO GeForce RTX 4080 kártya kínálja magát OC és nem OC változatban is. Utóbbi 1200 dollárról indul, előbbi pedig valamivel drágább lesz, de pontosan még nem tudni, hogy mennyivel. Egyiknél sincs előrendelői link, november 16-tól lehet megvenni őket.

Ami a LaptopsDirectet illeti, három Palit GeForce RTX 4080 videokártya került listázásra GameRock és OmniBlack változatokban. Az árak 1450 fontnál (~697 ezer forintnál) kezdődnek és 1530 fontig (~735 ezer forintig) terjednek, ami dollárban átszámolva mintegy 40%-os felárat jelent az Nvidia ajánlott árához képest: ennek egyrészt az lehet az oka, hogy egy előzetes listázásról van szó, másrészt ez már a helyi áfát is tartalmazza, így érthető, hogy miért kérnek ennyivel többet érte. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.