Hirdetés

Már holografikus karácsonyfán is lehet doomozni, csak nem érdemes



|

Újabb látványos platformra látogatott el minden idők legismertebb lövöldéje.

Hirdetés

Habár egykor a számítógépes grafika csúcsát képviselte, az 1993-ban megjelent Doom ma már kifejezetten könnyen megmozdítható játéknak számít, amit világszerte számos hobbista demonstrál azzal, hogy a létező legképtelenebb eszközökön hozzák működésbe.

Sok egyéb mellett láthattuk már a Windows Jegyzettömbben, az alaplapi BIOS-on és egy Texas Instruments számológépen is,  most pedig a YouTube egyik fenegyereke egy karácsonyfára hozta el a démonvadászat élményét.

No persze nem akármilyen karácsonyfára: Sean Hodgins egy holografikus "fenyővel" állt elő, amely egy életveszélyes forgó szerkezet és LED-ek segítségével kelti azt az illúziót, hogy egy térben kivetített képet látunk. A motorizált fa lelke egy Raspberry Pi számítógép, így valójában bármilyen tartalom megjeleníthető rajta.

Hirdetés

Az ünnepek lecsengésével pedig Hodgins is más vizekre evezett, és a Doomot vetítette ki a szerkezetre. Annyi csalás van a dologban, hogy a játék nem natív üzemmódban fut, hanem egy live streamet láthatunk, de ettől függetlenül érdekes a dolog.

Amint a fenti képsorok is mutatják, még natív üzemmódban sem ez lenne a legjobb módja a legendás FPS futtatásának, hiszen a holografikus fa fizikai adottságai rettenetesen leszűkítik a látóteret, így esélyünk sincs kiszúrni az oldalról támadó zombiemaneket, demonokat és a többi ocsmányságot.

Hodgins egyébként már hagyományt csinál abból, hogy őrült karácsonyi koncepciókkal lepi meg a nézőit, ilyen volt például a 3D-nyomtatós karácsonyfadísz és a saját hógenerátorral felturbózott hógömb is.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.