Hirdetés

Már kapható az Intel vadonatúj, nagyon olcsó gamer videokártyája



|

Átszámolva kb. 60 ezer forintot kérnek érte, mégis alkalmas játékra az Intel Arc A380.

Hirdetés

Valamelyest csökkent a videokártyák ára az elmúlt hetekben, de még messze vagyunk attól, hogy annyiért vihessük el a boltból az egyes modelleket, amennyit a gyártó ajánl. Valószínű, hogy mire a felhasználókhoz eljut, az Intel Arc A380-at sem 60 ezerért fogják tudni magukhoz ölelni, de ha egyszer mégis, remek alternatíva lehet a szűkebb költségvetésből gazdálkodó gamereknek.

Az Intel elérhetővé tette az Arc sorozat egyik legszerényebb képességű tagját Kínában, így reménykedhetünk abban, hogy az európai megjelenésre sem kell sokat várni - a gyártó nyári globális debütálást ígér.

Hirdetés

Az Intel A380 nyolc Xe és 1024 FP32 maggal, 6 GB GDDR6 memóriával, 2000 MHz-es alap órajellel, 96-bites memóriabusszal, 192 GB/s memória sávszéllel és 75W-os maximális fogyasztással rendelkezik, az Acer, az Asus, a Gigabyte, a Gunnir, a HP és az MSI gyárt belőle saját változatot. Teljes mértékben támogatja a DirectX 12 Ultimate funkcióit, számos játékban (például a PUBG: Battlegroundsban, a LoL-ban, a Moonlight Blade-ben és a Naraka: Bladepointban) gond nélkül hozza a 60 fps-t 1080p-s felbontás mellett. Akár négy 4K-s, 120 Hz-es HDR kijelzőt csatlakoztathatunk rá, vagy két 8K 60 Hz-eset, 1080p és 1440p esetében pedig a 360 Hz-es frissítést is támogatja.

Az AMD Radeon RX 6400-hoz képest állítólag 25%-kal jobb teljesítményt tud nyújtani, de majd a tesztek megmondják, valóban így van-e.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.