Hirdetés

Már tesztelhetik a GeForce RTX 4090-et



|

Egy friss pletyka szerint már a próbapadon duruzsol a GeForce 4090 Ti-t hajtó AD102 GPU.

Hirdetés

Habár az Nvidia hivatalosan továbbra sem erősítette meg, nagyon valószínű, hogy az idén ősszel debütálnak a GeForce RTX 40-es videokártyák, mivel szeptemberben már a második születésnapját ünnepli az RTX 30-széria, a zöldek pedig ilyen időközönként szokták piacra dobni az új GPU-generációkat.

A friss modellek legizgalmasabbikának természetesen a GeForce RTX 4090 néven pletykált csúcsvas ígérkezik, melynek kapcsán most egy izgalmas jelentés látott napvilágot.

Hirdetés

Az információ forrása a korábban többször is megbízhatónak bizonyult kopite7kimi, aki egy nemrég feltöltött Twitter-bejegyzésében azt írja, hogy az Nvidia elkezdte az AD102-es GPU tesztelését. A várakozások szerint pedig ez a chip hajtja majd az RTX 4090-et is, így ha a jelentés nem téves, sínen van az új bajnok fejlesztése.

Az eddigi pletykák alapján az AD102-es GPU 18432 CUDA-maggal és 2,2 GHz körüli órajellel támadhat, amihez 96MB-os cache és 450-850W közötti TDP társulhat. Ha minden igaz, ez összességében kétszeres teljesítménybeli előrelépést jelenthet az előd GA102-höz képest. Természetesen a specifikációra és a tesztelés elindulására is érvényes, hogy nem hivatalos információkról van szó, tehát semmit sem szabad tényként kezelni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.