Hirdetés

Már több játékos gépében dolgozik 6 magos processzor, mint 4 magos



|

Hosszú idő után átvették a vezetést a 6 magos CPU-k, legalábbis a Steam felmérése szerint.

Hirdetés

A legnagyobb számítógépes játékplatform, a Steam hónapról hónapra közzéteszi hardveres felméréseit, melyekből friss betekintést nyerhetünk a több mint 120 milliós felhasználói tábor PC-inek gépházába.

Ebből tudjuk, hogy a GPU-hiány miatt még mindig egy 6 éves videokártya vezeti a népszerűségi listát, és ebből derült ki az is, hogy a 6 magos processzorok hosszú idő után átvették a vezetést a 4 magos erőforrások előtt.

Hirdetés

A Steam márciusi összesítésében ugyanis februárhoz képest 1,19%-os erősödéssel már 34,22%-os részesedést szereztek a 6 magos CPU-k, míg a 4 magos technológia 35,1%-ról 33,74%-ra csúszott vissza. A frissen szerzett előny viszont elolvad, ha a Linuxot és macOS-t futtató gépeket is bevesszük a szórásba, mivel ebben az esetben továbbra is a 33,52%-ot birtokló 4 magos processzoroknak áll a zászló, míg a 6 magosok leheletnyivel lemaradva 33,42%-kal tanyáznak a második helyen.

Érdekesség, hogy a táblázat alapján még mindig jelentős, 10,47%-os a kétmagos CPU-k aránya a windowsos táboron belül, bár tavaly november óta már ez is csökkent 1,5 százalékot. Ami a jelenlegi csúcstechnológiát, a 8 magos fenevadakat illeti, ezek márciusban 17,72%-on álltak, 0,49%-os növekedést mutatva a megelőző hónaphoz képest.

A számok persze csak a Steam felhasználóira vonatkoznak, a világ összes számítógépét tekintve minden bizonnyal merőben eltérő arányokat kapnánk, vélhetően a 4 és 2 magos processzorok javára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.