Hirdetés

Már az Xbox Cloud Gaming is elérhető a Steam Decken



|

Hivatalosan is megérkezett az Xbox Cloud Gaming támogatás a Valve hordozható PC-jére, bár egy kissé még körülményes a beüzemelése.

Hirdetés

Februárban végre megérkezett a tavaly nyáron bemutatott Steam Deck, így a legszerencsésebb előrendelők már javában gyűrhetik a játékokat a Valve hordozható PC-jén - a többieknek pedig marad a várakozás, vagy a nyerészkedők méregdrága ajánlatai.

Az első tesztek alapján a Steam Deck nem okozott csalódást, amiben komoly szerepe van, hogy a fejlesztők már több mint 700 játékot optimalizáltak a masinára. Akinek viszont még ez sem elég, a Microsoftnak hála tovább tágíthatja a határokat, nemrég ugyanis az Xbox Cloud Gaming felhős játékai is elérhetővé váltak a platformon.

Hirdetés

A tavaly óta teljes mértékben az új generációs Xbox Series X konzolok hardverét használó szolgáltatásról az Xbox Cloud Gaming termék- és stratégiai vezetője, Catherine Gluckstein jelentette be, hogy az Edge böngészőn keresztül már a Steam Decken is rendelkezésre áll.

A Microsoft szorosan együttműködött a Valve-el, hogy a Linux-alapú SteamOS megbirkózzon a feladattal, a közösen kiagyalt módszer viszont nem nevezhető túl felhasználóbarátnak, még némi parancssoros bűvészkedést is igényel. A redmondiak ugyanakkor részletes fényképes útmutatóval szolgálnak hozzá, így az angol nyelv ismeretével nem okozhat nagy gondot a feladat leküzdése.

A későbbiek során pedig sokat finomodhatnak a módszerek, és persze azt sem szabad elfelejteni, hogy az Xbox Cloud Gaming több játéka is elérhető natívan a Steam Decken. A Microsoft felhős szolgáltatásának használatához egyébként Game Pass Ultimate előfizetés szükséges.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.