Hirdetés

Már Xbox Series X-szel is kompatibilis az egyik legjobb Xbox 360 emulátor



|

A hivatalos visszafelé kompatibilitási programon túli játékokhoz is utat nyithat a Xenia.

Hirdetés

Az Xbox több mint 20 éves története során a Microsoft ugyan elkövetett néhány bődületes hibát, de a visszafelé kompatibilitás intenzív támogatása egész biztosan nincs ezek között, hiszen ez a platform egyik legszimpatikusabb extrája, melynek köszönhetően az Xbox 360-ra megjelent 1126 játékból 632-t akár a legújabb Series-konzolokon is elérhetünk.

Akiknek viszont ez a keret is túl szűkös, azoknak egy népszerű emulátor hozhatja el a megoldást, amely most az új generációs masinákon is elérhető lett.

Hirdetés

Egész pontosan a 2013 óta kalapált, nyílt forráskódú Xeniáról van szó, amely ugyan a Wikipedia adatai szerint még csak az Xbox 360-katalógus 18%-át fedi le, de például az a Need For Speed Most Wanted is a kompatibilis címei között van, amelyet a Microsoft nem tett elérhetővé a hivatalos program keretében.

Az alapvetően PC-re készült Xenia most annak köszönhetően landolt a legfrissebb Xboxokon (Series X|S) is, hogy a SirMangler nevű fejlesztő UWP (Universal Windows Platform) appként is elérhetővé tette az emulátort, amivel nemcsak az asztali operációs rendszer, de a konzolok is kompatibilisek. Magát a Xeniát a projekt weboldaláról, az UWP-alapú verziót pedig a GitHubról tudjátok letölteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.