Hirdetés

Máris nyugdíjba küldi a Radeon VII-et az AMD



|

Kevesebb mint öt hónapja startolt el a Radeon VII, az AMD azonban úgy néz ki, hogy máris nyugdíjba küldi a grafikus vezérlőt.

Hirdetés

A Cowcotland jelentése szerint az AMD leállította a Radeon VII csúcs-videokártyájának gyártását - a Tom's Hardware-nek pedig nem cáfolta meg a híreket az AMD, amikor a lap megerősítést kért.

A vállalat állítólag nem tartja indokoltnak a további termelést, ugyanis a Radeon VII-től a Radeon RX 5700 XT csak maximum 5-12 százalékkal marad le , miközben a vételára feleannyi. 

Hirdetés

A tippek szerint az AMD azt várja, hogy a testre szabott RX 5700 XT-k még jobban a Radeon VII nyakára lépnek majd. A Radeon RX 5700 XT alapanyagköltsége ráadásul sokkal alacsonyabb a Radeon VII-hez mérten. 

A Radeon VII-nél egy komplex, többchipes modult használ az AMD, 7 nm-es GPU-val és négy, 32 gigabites HBM2 réteggel, ráadásul VRM terén is meredekebb igényei vannak ennek a vezérlőnek. Az alapját adó Vega architektúra ráadásul eleve veszít a teljesítmény és a fogyasztás arányát nézve a Navival szemben. 

A szakértők szerint az AMD csúcskategóriás videokártya-kínálata kissé bizonytalan, ugyanakkor a Radeon RX 5700-at elnézve van rá esély, hogy Navi-alapokon egy nagyobb GPU-t tervezzenek, hagyományos GDDR6-alapú memóriával - így pedig akár újabb csapást is mérhetnek az NVIDIA-ra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.