Hirdetés

Még a bányászoknak is túl drága lehet a GeForce RTX 3080 Ti



|

Több szivárogtató is ismerni véli az új GPU könnyfakasztó árait.

Hirdetés

A GeForce 3080 Ti megjelenését most éppen május 31-re pletykálják, a kártya nyilvánosságra került specifikációiból pedig korábban arra következtettünk, hogy a bányászok igencsak jól járnak majd vele, mivel a játékok futtatása mellett kimondottan hatékonynak bizonyulhat az Ethereum nevű kriptovaluta termelésében is.

Az I_Leak_VN nevű szivárogtató viszont nemrég a Twitteren posztolt egy állítólagos vietnami árlistát, amit elnézve könnyen lehet, hogy a 3080 Ti végül még a bányászoknak is túl drága lesz a teljesítményéhez képest. A GPU gyártó által ajánlott fogyasztói ára (MSRP) ugyanis hiába 999 dollár, ha a készlethiány és a magas kereslet miatt a kereskedők jóval merészebb árcédulával teszik majd ki a polcokra.

Hirdetés

Az I_Leak_VN által megosztott táblázat márpedig arra utal, hogy a 3080 Ti-al (is) ez lesz a helyzet. A szivárogtató vietnámi đồngban adta meg az árakat, ezért a sok nulla, de dollárra fordítva sem sokkal barátságosabbak az összegek: a MSI GeForce RTX 3080 Ti SUPRIM X 3200 dollárba, az MSI Gaming X Trio 3050 dollárba, a belépőszintű MSI Ventus 3X OC pedig 2900 dollárba kerülhet Vietnamban.

Hazai valutára átváltva ez azt jelenti, hogy az RTX 3080 Ti különböző MSI-variációi 850.000 és 940.000 forint közötti összegeket kóstálnak majd a délkelet-ázsiai orszgágban, már ha akad belőlük megvásárolható példány. Fontos ugyanakkor leszögezni, hogy a táblázat hitelességét semmi sem támasztja alá, de a GPU-piac helyzetét elnézve a lista sajnos nem tartalmaz elképzelhetetlen összegeket.

Már csak azért sem, mert a VideoCardz a napokban egy még hajmeresztőbb árról adott hírt a FaisalKhatib nevű redditezőtől származó értesülések alapján. Faisal az  MSI RTX 3080 TI SUPRIM X dobozáról töltött fel egy fotót a közösségi oldalra, s azt is tudni véli, hogy a kártya 3500 dollárba (1.028.000 Ft) kerül majd az Egyesült Arab Emírségekben.

A kriptovaluták árfolyamától függően persze még így is megeshet, hogy  a GeForce RTX 3080 és a 3090 közé szánt kártya mégis népszerűvé válik majd a bányászok körében, főleg, ha végül igaznak bizonyul a bevezetőben linkelt pletyka, hogy a 3080 Ti nem kapja meg az Nvidia bányászatot lassító hash rate limiterét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.