Hirdetés

Még a kávédat is megfőzi ez a gyönyörű gamer-PC



|

Nem mindennapi konfiguráció emeli új szintre a skandináv életérzést.

Hirdetés

Ha egy új számítógép beszerzése a feladat, a legtöbb vásárló valószínűleg megelégszik a különböző kereskedők által forgalmazott kész konfigurációkkal, de még ha magunknak építjük is a vasat, jó eséllyel nem lépünk túl a polcról levehető alkatrészek összelegózásán. Akadnak azonban, akik valami igazán egyedire vágynak, az ilyen barkácsolós projektekből pedig lenyűgöző masinák születhetnek.

Ennek ékes példája a Nerdforge YouTube-csatorna által megalkotott gamer PC, ami nemcsak a látványával kényezteti a tulajdonosát, hanem még a hosszabb menetek közben fellépő kávéigényét is képes kielégíteni.

Hirdetés

Ezt persze nem úgy kell elképzelni, hogy kibattyog a konyhába egy tasak 3 az 1-ben instant porért és egy bögre megmikrózott csapvízért, hanem a szóban forgó konfig egyben kávéfőzőként is funkcionál, amiért alaposan megdolgozott a Nerdforge mögött álló norvég pár, Martina és Hansi. A youtuberek ugyanis gyakorlatilag egy prémium automata darálós kávéfőzőt építettek az óriási Corsair Obsidian 1000D házba, amihez a tokozás előzetes módosítására és 3D-nyomtatott alkatrészekre is szükségük volt.

Már az is nagy mutatvány lett volna, ha mindezt működőképesen összehozzák, a páros viszont még arra is figyelt, hogy esztétikai értelemben se érhesse szó a (gép)ház elejét. A Core i7-14700K processzorral és egy Nvidia RTX 4070 Ti videokártyával hasító PC így festett fa elemeket, hangulatvilágítást és egy dísznövényt is kapott. Ennek köszönhetően a végeredmény olyan hatást kelt, mintha csak egy skandináv hüttébe vennénk be magunkat egy bögre finom kávét kortyolgatva.

Habár a kávéfőzés jelentős hő- és páratermelődéssel járó folyamat, a ventilátorokra épülő hűtésrendszer és a nyitott ház gondoskodik róla, hogy ebből semmi se jusson el az érzékeny hardverhez. A felhasználó így tényleg tökéletes nyugalomban élvezheti a koffeinlöketet, amihez el sem kell hagynia az asztalt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.