Hirdetés

Még az előző generáció is elverte a teszteken a visszahívott RTX 4080 12 GB-ot



|

Kiszivárgott benchmarkok árulkodnak az Nvidia kínosan felsült GeForce-kártyájáról.

Hirdetés

Az utóbbi évek egyik legkínosabb sztorija, amit az Nvidia a GeForce RTX 4080 12 GB videokártyával levezényelt: a szeptemberben még nagy csinnadrattával leleplezett kártyát olyan rosszul fogadták a kritikusok és az online közösség, hogy végül még a megjelenés előtt visszavonták, nem törődve a már legyártott példányokkal sem.

A visszahívott készletből azonban egy nem részletezett partnernél készült változat most a Chipnell Forums egy tagjához került, aki megosztotta az internet népével, hogy mire is lett volna képes a volt-nincs GPU. Spoilerveszély: mindenki jobban járt, hogy nem jutott el a boltokig.

Hirdetés

Az alábbi linken megosztott eredmények szerint ugyanis a GeForce RTX 4080 12 GB-ot még bizonyos előző generációs modellek is lepipálták, ami egy felsőkategóriás hardvernél sosem jó ajánlólevél. A GPU-t gyári overclockkal, 2820 Mhz-es órajelen pörgették, amellyel 42 TFLOP-os csúcsteljesítményt ért el az FP32-es számítási erőben, s ezzel még minden régebbi hardvert sikerült is megelőznie.

A 3D Mark Fire Strike Ultra tesztben viszont a Radeon 6950 XT-t, a 6900 XT és a 6800-at is alulmúlta, csak egy hajszálnyival kerülve az RTX 3090 Ti és az RTX 3090 elé. A 3D Mark Time Spy Extreme-ben ugyanakkor már nem sikerült befognia a 3090 Ti-t, a 3D Mark Speed Wayben pedig még az alap 3090-et sem.

A Wccftechnél összehasonlításban is látható eredmények fényében még nagyobb rejtély, hogy az Nvidia miként képzelte 4080 címke alatt, 900 dollárért piacra dobni ezt a konstrukciót, de talán jobb is, ha nem boncolgatjuk az okokat. Annyi bizonyos, hogy a zöldek most kijózanító pofont kaptak, így talán korrektebb hozzáállásra számíthatunk tőlük az RTX 40-es széria még leleplezésre váró tagjainál, amelyek között akár a megboldogult 4080 12 GB is visszatérhet, más néven és barátságosabb árcédulával.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.