Hirdetés

Még az MSI szerint is túl drágák az új Nvidia kártyák, az RTX 4080-at például nem is ajánlja



|

Olyat is ritkán látni, hogy a gyártó javasolja az olcsóbb videokártyákat.

Hirdetés

Az Nvidia egyfelől hatalmasat villantott az Ada Lovelace kártyákkal, hiszen tényleg izgalmas teljesítményre képesek, másfelől viszont egészen komikus az árazásuk, pláne ha figyelembe vesszük, hogy a DLSS 3 nélkül kifejezetten rossz az ár-érték arány jellemzi őket. Maga az Nvidia is részben elismerte ezt, mikor lefújta a 12 GB-os RTX 4080 rajtját, és végül RTX 4070 Ti-ként mutatta be most újra a CES 2023-on, a 100 dolláros árcsökkentés azonban közel sem az, amire a legtöbb játékos számított volna.

Így aztán egészen elég mókás helyzet alakult ki, hiszen az Nvidia az elmúlt években elképesztően megszedte magát, a játékosok azonban a pénztárcájukkal most a cég ellen szavaznak, az RTX 40-es széria alig fogy, az RTX 4080 például továbbra is a bejelentéskor ajánlott fogyasztói áron, tehát 1200 dolláron áll, csak épp a készletek nem mozognak.

Hirdetés

Az MSI hivatalos Twitter-profilján, a partnercégektől szokatlan módon, nemrég gúnyt űztek a második legerősebb Ada Lovelace kártya árából. Igaz, azóta már nem elérhető az eredeti bejegyzés, az internet azonban nem felejt. A tajvani cég ezzel a szöveggel ajánlotta az RTX 4070 Ti-t:

"Mint egy toronymagas oszlop, az RTX 4070 Ti mostantól elérhető a hivatalos MSI store-ban! Tapasztald meg az Ada Lovelace architektúra EREJÉT, olyan áron, ami nem annyira vészes, mint az RTX 4080-é."

Az MSI legolcsóbb RTX 4070 Ti kártyái 839 dollártól indulnak, ezek a Ventus 3X OC-k, eggyel drágábbak a Gaming X Trio modellek, amiket 899 dollárért lehet megrendelni, a prémium kategóriát képviselő SUPRIM verziók pedig 900 dollártól kaphatók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.