Hirdetés

Még be sem mutatták, de már most sokkal többen vennének Apple autót, mint Teslát



|

A "következő autóm ilyen lesz" lista harmadik helyén egy olyan modell áll, ami még nem is létezik.

Hirdetés

Egyelőre Project Titan néven emlegetik az Apple szupertitkos autófejlesztési projektjét, amely körül egyelőre több a botrány, mint a konkrétum: egymást váltják a vezető- és a koncepcióváltások. Egyelőre önvezető autókban gondolkodnak, az azonban már most biztos, hogy a vége egy Apple Car nevű termék lesz; a név pedig már most sokkal jobban cseng, mint azoké a modelleké, amelyek... nos, léteznek is.

Egy Strategic Vision nevű vállalat megszondázta ugyanis az autók népszerűségét, és egészen meglepő eredményekre jutottak. 200 ezer újautó-tulajdonost kérdeztek meg arról, mely modell lesz (valószínűleg) a következő kiválasztottjuk, és melyik márkát szeretik a legjobban. Kiderült:

A vásárlók 26 százaléka tervezi, hogy a következő autóját az Apple-től veszi majd, és a cupertinói márkát szeretik a legjobban.

Még egyszer: nem általában az Apple-t, hanem az autókat gyártó Apple-t szeretik a legjobban, úgy, hogy még nem is gyárt autót.

Hirdetés

A legtöbben egyébként Toyotát vennének (38%), ezüstérmes a Honda (32%), az említett 26 százalékkal harmadik az Apple, a Ford negyedik (21%), a Tesla pedig "csak" ötödik (20%). Ettől függetlenül az jött ki, hogy az Apple a legkedveltebb márka, ezügyben leelőzi a fenti óriáscégeket is. Szép fricska még Elon Musknak, hogy a Tesla-tulajdonosok fele úgy nyilatkozott: "mindenképpen megfontolná" egy Apple-autó vásárlását, ha egyszer piacra kerül.

A tanulmány szerzői persze hozzáteszik, hogy mindez csak a márka ismertségéről szól, nem a valós termékről; ha egyszer kiderül, mit tud az Apple Car, újra körbe kell járni a kérdést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.