Hirdetés

Még egy korábbi Nvidia csúcskártya visszatérhet, hogy enyhítse a hiányt



|

Nem a 1650 lesz az egyetlen, ami újra forgalomba kerül a közeljövőben.

Hirdetés

Lassan elérjük a tavasz közepét, és a várttal ellentétben még mindig nem áll jól a GPU-kínálat: nehezen találhatunk videokártyákat a boltokban, és ami van, azt is csak jóval az ajánlott fogyasztói ár fölött szerezhetjük meg. Még a 2019-es modelleket is nehéz bezsákolni, a gyártók azokból sem tudnak elegendő mennyiséggel szolgálni.

Nem először hallunk arról, hogy az Nvidia korábbi, más gyártási technológiával készült kártyákat élesztene újra, mert azok nem lassítják az RTX 3000-es széria tagjainak gyártását, de a felhasználók egy részét kiszolgálják. Most egy koreai fórumon merült fel, hogy egy négyéves csúcskártya is visszatérhet.

Hirdetés

A PCGamesN beszámolója alapján egy fórumozó ott azt írta, egy vadonatúj, 2021-ben gyártott EVGA GeForce GTX 1080 Ti-t kapott, miután a régit visszaküldte, és mivel az EVGA három év garanciát vállal, nem lett volna értelme újat gyártani, hacsak az Nvidia ezt külön nem kérte.

A gyártó a GTX 1050 Ti-t, a GTX 1650-et és az RTX 2060-at is újra gyártja, úgyhogy simán lehet, hogy a GTX 1080 Ti-t is berendelte, de az is előfordulhat, hogy garanciális okokból volt néhány példány félretéve. Reméljük, hamar megoldódik a szituáció, és nem kell lassan elavuló kártyák közül válogatnunk, ha gépet újítanánk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.