Hirdetés

Még jobb választás lett PC-s kontrollernek a DualSense



|

A DualSense kontroller egy eddig csak PlayStation 5-tel elérhető funkcióját hozta nemrég PC-re a Sony.

Hirdetés

Ugyan a Sony kifejezetten a PlayStation 5-höz fejlesztette, már egyáltalán nem csak a konzollal lehet használni a DualSense kontrollert, az alapvető PC-s támogatás mellett androidos vagy iOS-es eszközökön is játszhatunk a gamepaddel. A versenytársaknál kívánatosabb lehet sokak számára a DualSense, egyfelől a normál rezgőmotoroknál részletesebb haptikus visszajelzés, másrészt az adaptív ravaszok miatt, igaz, ezeket csak kevés játék támogatja a PS5-ön kívül (PC-n húsznál is kevesebb ilyen cím van).

Ezekért az extra funkciókért - amiket remélhetőleg a PlayStation saját kiadású játékaiban egyre többször használhatnak majd a konzollal nem, csak számítógéppel rendelkező gamerek is - sokszor körülményesebb felhasználói élménnyel kellett megbirkóznunk, de ennek kapcsán nemrég egy jelentős javítást adott ki a Sony.

Hirdetés

Eddig ugyanis kizárólag egy PlayStation 5-ön keresztül frissíthettük a DualSense kontrollerek firmware-ét. Eddig szerencsére a Sony jelenlegi generációs kontrollere nem szenvedett olyan gyakori szoftveres hibától, ami miatt abszolút elengedhetetlen lenne a rendszer frissítése, mindenesetre a későbbiekben jól jöhet, ha az új funkciókat, vagy esetleges javításokat hozó firmware-frissítéseket azok is tudják telepíteni, akik egy PlayStation 5 nélkül szeretnék használni a kontrollert.

A szoftverfrissítéshez egyébként vezetékes kapcsolatra van szükség a kontroller és a frissítést telepítő PC között, amire egy dedikált alkalmazást kell letöltenünk. Ennek a programnak a linkjét megtaláljátok a PlayStation hivatalos oldalán található leírásban, ami részletesen elmagyarázza a folyamatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.