Hirdetés

Még meg sem jelent, máris tuningrekordokat döntöket az AMD új csúcsprocesszora



|

A Ryzen 9 7950X-ből egy kis folyékony nitrogén segítségével 6,5 GHz-et sikerült kisajtolni.

Hirdetés

Az idei ősz kifejezetten izgalmasnak ígérkezik hardver fronton, hiszen az Intel 13. generációs chipjei mellé végre az AM5-ös platformot használó CPU-k is befutnak az AMD gondozásában. Ráadásul Lisa Su csapatának nemcsak a kékekkel kell megmérkőzniük, hiszen az Nvidia is piacra dobja idén az RTX 4000-es sorozatot, amivel az RDNA 3-as architektúrának kell összecsapnia a vásárlók kegyeiért. Mindenki igyekszik kicsit a másik fölé ígérni és nagyokat mondani, de az AMD-nél úgy döntöttek, hogy üres marketing helyett beszéljenek inkább a számok.

Egész pontosan Cinebench benchmarkokról beszélünk, ugyanis két rekordot is sikerült megdönteni. Az AMD 'Raphael' családjának új csúcsprocesszorát, a Ryzen 9 9750X-et a tuning-guru Sampson dolgoztatta meg. Az új Cinebench R23 nT rekordot egy ASUS ROG Crosshair X670E Hero alaplappal, 32 GB G.Skill DDR5 memóriával, és egy Reaktor 2.1-es folyékony nitrogénes hűtővel megtámogatott, 6,45 GHz-re húzott processzorral sikerült elérni.

Hirdetés

A 48235 pontos rekord 16,2%-kal (7814 ponttal) veri a korábbi csúcsot, amit egy Intel Core i9-12900 KS-sel tartott 'Splave'.

Megdőlt a Cinebench R20 nT rekord is, ott 15,8%-os növekedéssel (2914 ponttal) sikerült beállítani a 18605 pontos rekordot. Másik benchmarkhoz másik hardver dukál: itt egy ASRock X670E Taichi alaplap és egy Kingpin T-Rex folyékony nitrogénes hűtő mellé került 32 GB G.Skill DDR5 memória, a processzor pedig 6,5 GHz-en ketyegett. Az AMD új processzorcsaládjának első 4 tagja hivatalosan holnap érkezik, alig várjuk, hogy mi is nyúzhassuk kicsit őket a tesztlaborunkban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.