Hirdetés

Megdobja majd a villanyszámlát a GeForce 3090 Ti



|

Árulkodó képen bukkant fel az Nvidia új zászlóshajója, miközben egyre biztosabbnak tűnik a rajt időpontja.

Hirdetés

Az Nvidia még a januári CES 2022-n mutatta be a GeForce RTX 30-as modellcsalád legújabb csúcsragadozóját, a 3090 Ti-t, ám a kártya rajtjára azóta sem került sor, és a februárra beígért részletesebb tájékoztatót is elbliccelték a zöldek.

Azóta viszont megerősítést nyert, hogy az Nvidia március 29-re tervezi a sajtóembargó feloldását, így a hónap végén többet is megtudhatunk a fenevadról. Addig pedig marad az ilyenkor szokásos találgatás, melynek most egy fotó került a középpontjába, ami állítólag a 3090 Ti egyik változatát ábrázolja.

Hirdetés

A nem túl látványos, de annál árulkodóbb képet a közismert szivárogtató, wxnod osztotta meg a Twitteren. A kivágott részleten elvileg az ázsiai piacra szánt Galax RTX 3090 Ti Boomstar 12+4 pines (12VHPWR) PCIe 5.0-s tápcsatlakozója látható. Ez a szabvány 150-től 600W-nyi teljesítmény átvitelére képes, vagyis az új kártya valószínűleg nem a takarékosságával fog hódítani.

Ez persze eddig sem volt titok, hiszen az Nvidia történetének legerősebb videokártyájáról van szó, a konkrét TDP-t viszont még nem árulta el a cég. A várakozások szerint ez 450W körül alakulhat, de biztosat csak akkor tudhatunk, ha a zöldek végre kiteregetik a lapjaikat. Más kérdés viszont, hogy földi halandóként érdemes-e a 3090 Ti-jért lelkesedni, amikor még a középkategóriás modellek beszerzése is kemény dió, és az áruk is az egekben van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.