Hirdetés

Megfizethető gamer gépeket mutatott be a Lenovo



|

A Lenovo azoknak a játékosoknak akar kedvezni, akiknek a Legion laptopok már nem férnek bele a költségvetésbe.

Hirdetés

Játékra alkalmas PC-t építeni nem olcsó mulatság még most sem, hogy a videokártyák és egyéb komponensek árai kezdenek ereszkedni - nincsenek már azon a szinten, ahol a kriptobányászat és a chiphiány, valamint az ellátási láncban fellépő egyéb problémák idejében voltak, de közben a gazdasági környezet is változott, nem túl pozitív irányba.

Ilyenkor különösen kedveljük azokat a gyártókat, akik nem a másokra licitálgatással akarnak minket lenyűgözni, hanem megpróbálnak olyan gépeket összeállítani, amik, amennyire a lehetőségek engedik, olcsók, mégis elfutnak rajtuk a mai játékok.

Hirdetés

Ebbe a szegmensbe lép most be a Lenovo a LOQ gépekkel, amik a Dell G sorozatával és az Asus TUF szériájával veszik fel a versenyt. A 15 és 16 hüvelykes képernyőmérettel kapható gépek 13. generációs Intel Core (akár i7-13700H) vagy AMD Ryzen 7000-es (akár AMD Ryzen 7 7840HS) processzorokkal lesznek megszerezhetők, a megjelenítésről pedig 8 GB GDDR6-tal szerelt Nvidia RTX 4060 laptop GPU-k gondoskodnak.

Ezeket 16 GB Dual Channel 5600 MHz DDR5 memória segíti meg, és adottak az M.2-es SSD-k (Gen 4, 512 GB vagy 1 TB, TLC vagy QLC). Kijelzőik 2560x1440-es vagy 2560x1600-as felbontású, 16:9-es vagy 16:10-es IPS panelek, 165 Hz-es frissítéssel, 5ms/3ms-os válaszidővel, 350 nites fényerővel, G-Sync támogatással, és 100%-os sRGB lefedettséggel. A 4-zónás RGB háttérvilágítás opcionális, de a teljes billentyűzet adott. USB-C porton keresztül 140W-on tölthetjük a 15"-ösöknél 60 Whr-s, a 16"-osoknál 80Whr-s akkumulátort, de a gyári töltő ennél többre is képes.

A hőelvezetésről, a hosszú üzemidőről és a maximális teljesítményről egy MUX szabályzó (ez kapcsolgatja az integrált és dedikált kártyát, utóbbira böngészésnél nincs szükség, így energiát spórolhatunk), és a Lenovo LA AI Chip gondoskodik. A LOQ gépek tele vannak csatlakozókkal, ezek többségét hátulra tették, hogy ne legyenek útban a hozzájuk kapcsolt eszközök.

Magyar árakat nem tudunk még, ahogy azt sem, mikortól lesznek itthon elérhetők, de az Egyesült Államokban májusra várható a start az inteles 16"-os és júniusra az AMD-s 16"-os gépek esetében, míg a 15"-osok közül az inteleset áprilistól, az AMD-set májustól lehet megvásárolni. A kisebbek egyaránt 900 dollártól indulnak, a nagyobbak közül az AMD-s 960 dollárért, az inteles 1150 dollárért lesz kapható.

Szintén a LOQ család tagja a LOQ Tower 17i, egy komplett asztali gép, amelyet akár Intel Core i7-13700 processzorral, egy Nvidia RTX 40-es kártyával, 32 GB DDR4 RAM-mal és 1 TB M.2 SSD-vel vagy 2 TB-os HDD-vel kérhetünk - ez nyilván a csúcs, de a sajtóközlemény nem tért ki arra, mi a kiindulópont, és nem részletezte azt sem, pontosan mely RTX 40-es kártyák közül lehet majd válogatni. A tápja 500 W-os, alaplapja pedig egy Micro-ATX B760. Az alapváltozatban 980 dolláros, ősszel érkező gépet Wi-Fi 6-tal és Bluetooth 5.2-vel vehetjük meg.

A LOQ termékek mindegyikéhez jár Windows 11 és 3 hónap Xbox Game Pass Ultimate.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.