Hirdetés

Megint felbukkant az AMD Threadripper 1950X



|

A Geekbench és a SiSoft Sandra mérésein is megmutatta magát az AMD következő csúcsprocesszora.

Hirdetés

Néhány hét múlva elstartoltnak az AMD Threadripper processzorai, azonban a Geekbench és a SiSoft Sandra mérésein megint megmutatta magát az egyik modell. 

Hirdetés

Ezúttal ismét a zászlóshajónak számító 1950X bukkant fel, amelynek az eredményei betekintést adnak abba, hogyan halad a gyártó az optimalizációval. 

Érdekes módon az egymagos teljesítmény a Geekbench-en a korábbi 4216-os pontszámról 4074-re csökkent. A többmagos azonban 24 723-ról 26 768-ra nőtt. Ezek a számok azért jócskán elmaradnak a 10-magos Core i9-7900X-hez mérten.

Mivel az 1950X órajele jóval alacsonyabb, ezért valószínűleg a tuning dönt majd arról, hogy mennyire zárkózhat fel. Nagy kérdés lesz az is, hogy a megjelenésig és azután mennyit sikerül emelni a teljesítménnyel optimalizációk révén. 

Az AMD amennyiben nem is győzi le az Intelt, ár-érték arányban valószínűleg remek választást kínál majd a gamereknek. Persze a nyomott vételár az AMD-nek nem tesz jót - a fogyasztóknak annál inkább. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.