Hirdetés

Mégis RTX 3090 Ti lesz a 3090 Superből



|

Az Nvidia műhelyéből rengeteg egymásnak ellentmondó információ szivárgott már ki, talán ők maguk sem tudják, minek örülnének jobban a vásárlók.

Hirdetés

Mi mondjuk annak örülnénk a legjobban, ha elérhetőek lennének a már piacon lévő kártyák, és nem 500 ezer forint feletti összeget kellene fizetni egy hivatalosan 500 dollárra belőtt RTX 3070-ért, de az Nvidia mérnökei már a következő nagy ugrást tervezik. Még májusban számoltuk be róla, hogy már tervezőasztalon van a 3090 Ti, de egy ideig úgy tűnt, hogy eltűnt a kártya a süllyesztőben.

Hirdetés

Helyette az RTX 3090 Superről szóltak a hírek, de most a VideoCardz forrásai szerint mégiscsak RTX 3090 Ti lesz a dobozokra nyomva, de nyilvánvalóan nem csak a néven vacilálnak: több CUDA magra, gyorsabb memóriára számíthatunk. Az RTX 3090 TI várhatóan 450 W-os TGP-vel rendelkezik majd, ami jóval magasabb a hagyományos 3090 350 W-jánál.

A források szerint a kártya 2022 januárjában a CES-en debütálhat a 16 GB-s RTX 3070 Ti és a 12 GB-s RTX 2060 társaságában. Persze az RTX 3090 erősebb változata kapcsán még semmit nem erősített meg az Nvidia, úgyhogy egyelőre kezeljük a felröppent pletykákat a helyükön.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.