Hirdetés

Megkezdődött a DDR5 memóriák tömeggyártása



|

A memóriapiac résztvevői igyekeznek felgyorsítani a tempót, hogy a DDR5 készen álljon az új Intel és AMD platformok érkezésére.

Hirdetés

Az elmúlt két hónapban azt tapasztalhattuk, hogy egyre nagyobb a mozgás a DDR5 memóriaszabvány kapcsán. Egy-két kínai gyártó odáig merészkedett, hogy konkrét termékeket jelentettek be, a Samsung pedig a szerverpiac igényeihez igazodva halad az új, nagy adatsűrűségű moduljainak fejlesztésével.

A napokban újabb mérföldkőhöz érkeztünk, a kínai piaci negyedik legnagyobb memóriagyártójának számító Jiahe Jinwei beharangozta a tömeggyártás megindítását. Ezt a döntést természetesen nem hozhatták volna meg a kellő darabszámban rendelkezésre álló RAM-lapkák nélkül, amiket a Micron képes biztosítani nagy mennyiségben a vállalat számára.

Hirdetés

Ez pedig új termelési kapukat nyithat meg a többi iparági résztvevő számára is, bár arról egyelőre nincs információnk, hogy egyéb partnereivel milyen szállítási megállapodást kötött a Micron. A Jiahe Jinwei mindenesetre annak az Asgard memóriamárkának a tulajdonosa, amelyről korábban már olvashattunk a DDR5-gyártás kapcsán, a bejelentés óta eltelt rövid idő alapján pedig arra következtethetünk, hogy más márkák is hasonló nyilatkozatokra készülhetnek.

Alacsonyabb feszültség, magasabb órajel és nagyobb adatsűrűség várható a DDR5-től.

A DDR5 modulok termelésének felpörgetése kifejezetten jó hír az év második felében érkező 12. generációs Intel processzorok és az AMD AM5-ös platform számára. Amennyiben az iparágat érintő félvezetőhiány okozta helyzet csillapodik a nyári hónapokban, a szeptember-októberi időszakra nemcsak a DDR5-szabvány kereskedelmi debütálásával nem lesz gond, hanem az új CPU-k és alaplapok megjelenése is késésektől mentesen valósulhat meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.