Hirdetés

Meglepetés: rögtön 3 középkategóriás videokártyát is bemutathat az Nvidia



|

Úgy tűnik, hogy a zöldek figyelnek a közönség véleményére, mert egy fontos változást eszközölhettek az RTX 4060 modellcsaládban.

Hirdetés

Valószínűleg nem kevesen vannak, akiknek csak a bemutatásra váró RTX 4060-nal és 4060 Ti-jal reaizálódik a tavaly óta zajló GPU-s generációváltás, az ősz óta bemutatott új GeForce modellek ugyanis egytől egyig a vastagabb pénztárcájú vásárlóknak szóltak, az áprilisban piacra dobott RTX 4070 iránti szerény kereslet alapján pedig úgy tűnik, hogy a közönség már nagyon ki van éhezve a megfizethetőbb vasakra.

A kedélyeket csak az a több forrásból is megerősített pletyka rontotta el, hogy még az erősebb RTX 4060 Ti-ban is csupán 8 GB memóriát kapunk, ám most fordulat történt az ügyben, így dörzsölhetik a tenyerüket a leendő vásárlók.

Hirdetés

A veterán szivárogtatónak számító MEGAsizeGPU ugyanis nemrég arról számolt be a Twitteren, hogy az Nvidia időközben hozzáadott az RTX 4060-as modellcsaládhoz egy harmadik variánst, a 16 GB VRAM-mal szerelt RTX 4060 Ti-t. Ez arra utalhat, hogy a zöldek figyelemmel kísérték a 8 GB-os modell hírére érkező csalódott reakciókat, és az utolsó pillanatban módosítottak a terveiken.

MEGAsizeGPU értesülései szerint az Nvidia még ebben a hónapban le fogja leplezni az új népkártyákat, a két népszerűbbnek ígérkező variáns, az RTX 4060 8 GB és az RTX 4060 Ti 16 GB viszont csak júliusban jut majd el a boltok polcaira. Ez egyébként összhangban van a szivárogtató márciusi jelentésével, amelyben szintén májusra jósolta az RTX 4060 Ti 8 GB rajtját, az RTX 4060-os alapmodell megjelenési dátumáról viszont akkor még semmit sem tudott.

Az eddig felröppent pletykák alapján a sort elindító RTX 4060 Ti 8 GB az AD106-350 GPU-ra épül, 2310-2535 MHz-es órajellel, 128-bites memóriabusszal és 160 W-os fogyasztással. A 16 GB-os variáns várható órajeléről nincs információnk, ahogy az AD107-400-as GPU-ra épülő RTX 4060 8 GB-éról sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.