Hirdetés

Meglepően olcsó lehet az RTX 2060 12 GB



|

Állítólag 300 dolláros árfekvésre lőné be az újramelegített GPU árát az Nvidia, de mire ideér, lesz az 1000 is.

Hirdetés

Nem akarunk negatívnak tűnni, de egyre nehezebb izgatottnak lenni, mikor az Nvidia vagy az AMD felcímkézi a videokártyáit, mert a chiphiány és a hazai adóterhek miatt nálunk messze nem ezen az áron kerülnek majd a boltokba a kártyák. Eddig is megszokott volt, hogy a dollárt egy az egyben váltják euróra, de manapság úgy kapjuk meg egy videokártya magyar árát, ha a dollárban megadott összeget felszorozzuk ezerrel.

Éppen ezért kezeljük visszafogott lelkesedéssel azt a pletykát is, ami szerint a két év után feltámasztott, újramelegített RTX 2060-at 300 dollár körüli összegre tervezi belőni a cég, hogy fel tudják venni a versenyt a belépő szintű RDNA 2 kártyákkal.

Hirdetés

Eredetileg az RTX 3050-nek kéne ebben a kategóriában versenyeznie, de abban nincs elég kraft, így most a 12 GB VRAM-mal szerelt, előző generációs népkártyát küldik ringbe a zöldek.

Hogy a kártya mennyire lesz versenyképes 2022-ben, az egyelőre kérdéses, az mindenesetre biztos, hogy sokkal kevesebben tudták lecserélni a régi kártyáikat, mint szerették volna.

A 300-330 dolláros bolti ár egyébként jól hangzik, de nagyon kíváncsian várjuk, hogy mennyi lesz a vége, mire eljut a magyar kiskereskedők polcaira.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.