Hirdetés

Megmenekült az MSI Afterburner



|

Egy ideig kérdéses volt az MSI Afterburner jövője, most azonban új verziót kapott a program.

Hirdetés

Az Oroszország ellen bevezetett szankciók a technológiai szektorban is sok fejfájást okoznak, olyan folyamatok is fennakadhatnak, amikre nem is számítottunk. Ilyen többek között az MSI Afterburner fejlesztése is, amit egyetlen orosz programozó végez.

Alexey Nicolaychuk korábban azt mondta, leállhat az Afterburner fejlesztése, miután az MSI már hosszú ideje nem tudta megoldani, hogy fizetést kapjon a munkájáért. Szerencsére a jelek szerint sikerült elhárítani a problémát, hiszen új verziót kapott az MSI legendás szoftvere.

Hirdetés

Ugyan Nicolaychuk valószínűleg újra kap fizetést, közben valószínűleg igencsak belefáradt a helyzetébe, hiszen a frissítés hivatalos leírásával együtt közzétett egy személyes üzenetet is:

"Teljesen figyelmen kívül fogom hagyni a trollok és az utálkozók által fenntartott threadeket. [...] Az egy posztos, frissen regisztrált felhasználókat, akik azt írják, hogy semmi nem jó, az előző verzió jobb volt, azonnal törlöm, mindenféle figyelmeztetés nélkül."

Utoljára stabil verziót 2021 decemberében kapott az MSI Afterburner, amióta nyilvánvalóan rengeteg dolog történt a hardverpiacon. A most megjelent 4.6.5-ös verzió ennek fényében rengeteg újdonságot hoz. Először is teljes támogatást kaptak az Nvidia RTX 40-es videokártyák, ahogy az Radeon 7900-as szériája is. Időközben megjelent az Intel is a GPU piacon, most már ezeknek a modelleknek a monitorozására is alkalmas a szoftver, az overclock azonban egyelőre nem elérhető az Intel API-jának hiányosságai miatt.

Ha szeretnétek letölteni az MSI Afterburner új verzióját, a frissített RivaTunerrel együtt, azt az MSI hivatalos oldalán tehetitek meg. Más oldalakban ne bízzatok meg, az elmúlt időben számos kártevő program is Afterburnernek álcázva próbál kárt tenni a PC-nkben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.