Hirdetés

Mégsem gond, ha állítva használod a PlayStation 5-öt?



|

Az elmúlt napokban nagyot ment a leolvadó PlayStation 5-ök híre, de azért nem eszik ilyen forrón a kását.

Hirdetés

Nemrég mi is írtunk arról, hogy egyes beszámolók alapján a PlayStation 5 egy súlyos tervezési hibától szenvedhet. A sztori lényege, hogy a használat során megolvadhat az APU hűtéséhez használt fém, amely az álló állapotban üzemeltetett konzoloknál egész egyszerűen "lefolyik" a helyéről, és zárlatot okoz.

Az Xbox 360 emlékezetes 3 LED-es botrányát idéző ügynek a Wololo.net nevű portál adott lökést, amely egy nagyobb cikkben gyűjtötte össze az interneten fellelhető vonatkozó beszámolókat. Az írás egy ponton a TheCod3r nevű videósra hivatkozva azt állította, hogy a probléma még a bontatlan PlayStation 5 esetében is fennállhat, azóta viszont pontosították a dolgot.

Hirdetés

A youtuber ugyanis a kérdéses részben nem bontatlan csomagolású, hanem javítási célból még fel nem nyitott PlayStation 5-öket említett, vagyis olyan gépeket, amelyekhez senki sem piszkált hozzá a gyártó óta. A Wololo ezért azóta javította az eredeti cikket, illetve a Twitteren is felhívta a figyelmet a tévedésre.

A portál ugyanakkor továbbra is kitart amellett, hogy valós problémáról van szó, vagyis továbbra sem ajánlja a PlayStation 5 konzolok álló használatát, miközben a Sony sajtóanyagok garmadájában buzdít erre. A japán vállalat számára nyilván katasztrófát jelentene, ha kiderülne, hogy valóban tervezési hibáról van szó, hiszen ez akár költséges visszahívásokhoz és a marketingre hivatkozó kártérítési perekhez is vezethet.

Ahogy azonban azt a bontatlan PS5-ökkel kapcsolatos félreértés is mutatja, nem feltétlenül eszik ilyen forrón azt a bizonyos kását. Egyelőre ugyanis nincs bizonyíték arra, hogy széles körben érinti a PlayStation 5-öt a probléma, a károsultak száma pedig inkább az ellenkezőjére utal. Jelen tudásunk szerint a Sony már több mint 30 millió darabot adott el a masinából, melyek legöregebb példányai 2+ éve zakatolnak, ehhez képest viszont mintha nem lenne tömve a net pórul járt vásárlókkal, akiknél leolvadt az APU.

Legalábbis ha megnézzük más konzolok hivatalosan elismert problémáit, mint például az Xbox 360 említett 3 LED-es hibáját, vagy a Nintendo Switch kontrollereinek pereket is eredményező driftelését, a PS5 esetében pillanatnyilag csendesebbnek tűnik a táj. Ettől függetlenül persze megtörténhet, hogy végül komolyabb ügy kerekedik belőle, de pillanatnyilag még nem érdemes pánikolni.

Mindent összevetve így azt tudjuk mondani, hogy aki 1000%-ig biztosra akar menni, az tárolja fektetve a PlayStation 5-öt, hivatalosan viszont továbbra sem szól semmi az álló üzemmód ellen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.