Hirdetés

Megtörte a jeget az AMD Ryzen



|

Az idei első negyedévben az AMD képes volt megfordítani a processzorpiac trendjét, és elkezdett felzárkózni az Intelhez.

Hirdetés

Jól kezdte az évet az AMD, ugyanis a processzorpiacon 2,2 százalékkal tudta emelni a részesedését az Intellel szemben. Ezzel megtört a jég, ugyanis ilyenre több mint 5 éve nem volt példa. 

Hirdetés

Az AMD piaci részesedése folyamatos zuhanásban volt az Intellel szemben, egészen 2006 óta. Az AMD még a legjobb időszakok alatt is alig tudott 1 százalékot visszahozni a csökkenésekből. Egy 3 százalékos előrelépést legutóbb 2012. végén produkált, amikor az AMD FX Piledriver és az AMD APU-k érkeztek. 

A mostani siker egyértelműen az AMD Ryzen startjának köszönhető, bár tény, hogy ez a debütálás sem volt problémamentes. A zökkenőmentes kezdés jobb eladásokat jelentett volna, és persze az alaplapgyártók is készen álltak volna. A készletek egy hónap alatt aztán normalizálódtak. 

A PassMark negyedéves jelentése a CPU-eladásokat és a piaci részesedést egy olyan egyedi rendszeren méri, amely a benchmarkokra épít, és nem a bolti értékesítésekre. Mindennek az előnye, hogy a valóságban használt processzorokat veszi alapul, és nem azokat, amelyeket előrendeltek vagy egy boltnál készleten vannak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.