Hirdetés

Megvan, mikor érkezik az Intel Core i9-12900KS, a világ leggyorsabb asztali processzora



|

Nem gondolkodott sokat az Intel, azonnal reagált az AMD korábbi bejelentésére.

Hirdetés

Március folyamán számos új CPU-t jelentett be az AMD, többek között a Ryzen 7 5800X3D-t is. Ugyan egy- és többmagos teljesítményben is akad az 5800X3D-nél gyorsabb játékos processzor a piacon, a 3D V-Cache technológia miatt mindenképpen izgalmas szem előtt tartani az AMD újdonságát. Az Intelnél azonban minden bizonnyal megmosolyogták az AMD bejelentését, a kék csapat ugyanis rögtön csavart egyet a recepten.

A kékek nem sokáig húzzák az időt, április 5-én egy stream keretében négy számítógépet is építenek majd, közülük az egyikben ott lesz az Intel Core i9-12900KS, hogy megmutassák az új chip erejét.

Hirdetés

Az Intel ezzel két legyet üt egy csapásra, hiszen bizonyíthatják, hogy a 3D V-Cache-sel szerelt 5800X3D teljesítményével szemben még mindig fontosabb a magasabb órajel, egyúttal megvillantják, hogyan képes az új CPU 5,5 GHz-es teljesítményre, mielőtt a Zen 4-es Ryzen 7000 család megérkezne.

Az Intel Core i9-12900KS a 12. generáció legerősebb modellje lesz, összesen 16 maggal, amiből 8 teljesítményre, 8 pedig energiatakarékos, hatékonyságra kihegyezett mag lesz. A maximális, 5,5 GHz-es turbó órajelért azonban kompromisszumokat is kell kötni. A 12900KS nagyjából 150 dollárral többe kerül, mint a 12900K, továbbá 19W-tal magasabb a maximális turbó TDP értéke is, ezáltal komoly hűtésre lesz szüksége annak, aki erre a chipre szavaz a jövőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.