Hirdetés

Megvan, mikor jöhetnek az első Intel videokártyák



|

Egy bennfentes egész pontos előrejelzéssel szolgált az Arc-széria debütálását illetően.

Hirdetés

Ha eltekintünk a makacsul elhúzódó videokártyahiánytól, az idei év kifejezetten izgalmasnak ígérkezik ezen a fronton, hiszen nemcsak az Nvidia GeForce RTX 40-es szériára és az AMD RDNA3-as újdonságaira számíthatunk, de az Intel is beszáll a buliba az Arc-termékcsaláddal. A kék csapat már korábban megerősítette, hogy 2022 második negyedévében tervezi piacra dobni az Alchemist kódnéven futó vasakat, egy iparági bennfentes pedig most pontosabb információkkal szolgált a rajtról.

Igor Wallosek, az igor'sLAB szerzője az "egybehangzó pletykák alapján" arra számít, hogy az Intel Arc-sorozat első asztali modelljei május 2. és június 1. között kerülnek a boltokba, a mintadarabok pedig a következő 1-2 hét során készülnek el. Ez pedig azt jelenti, hogy a gyártásnak kb. 2 hónapja lesz az induló készletek felhalmozására.

Hirdetés

A VideoCardz ugyanakkor arról ír, hogy az első dedikált Intel-kártyák június végéig fognak színre lépni, ezért az ellentmondás miatt egyelőre csak annyit érdemes valószínűsíteni, hogy a kékeknél továbbra sincs tervben a második negyedéves rajt elhalasztása.

Az Intel laptopos GPU-i elvileg még ebben a hónapban befutnak, az asztali kiadások közül pedig a várakozások szerint az erősebb variánsok debütálhatnak először. A sort elvileg az Arc A780 néven emlegetett zászlóshajó nyitja a DG2-512EU GPU-val és 16 GB GDDR6 memóriával. Ez a középkategóriás kártya közvetlenül a Radeon RX 6700 és az GeForce 3070 kihívója lesz.

A szivárogtatók valamivel későbbre valószínűsítik az Arc A350 és az Arc 380 érkezését, melyek a DG2-128 EU GPU-val felvértezve a Radeon RX 6500 XT-vel és a GeForce RTX 3050-nel kelnek majd versenyre. Ezeket nemrég mi is egymásnak eresztettük, így tesztünkből kikövetkeztethető, hogy nagyjából mire számíthatunk az Intel legolcsóbb üdvöskéitől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.