Hirdetés

Megvan, mikor mutatják be a következő adag Nvidia videokártyát



|

Nem kell már sokáig várni, 2023 elején érkeznek az új hírek a gyártótól.

Hirdetés

Finoman szólva sem zökkenőmentes az Nvidia legújabb generációjának rajtja, hiszen, ugyan rendkívül erős az RTX 4090, szinte minden nap hallani beszámolókat, hogy leolvasztja a videokártya a tápcsatlakozóit, közben pedig az AMD is bemutatta a maga kihívóit, amelyek alaposan alámentek az Nvidia árainak.

Nem unatkoznak a zöldek, már csak azért sem, mert a gyengébbik RTX 4080 teljesen kiverte az embereknél a biztosítékot, így határozatlan időre elnapolták a megjelenését, hamarosan azonban újra bemutathatják a kártyát.

Az Nvidia ugyanakkor hivatalosan is megerősítette, hogy a CES-en, 2023. január harmadikán újabb bejelentésekkel készülnek, azon kívül azonban nem árultak el több részletet, hogy a legújabb technológiákról, termékekről és GeForce-szoftverekről fognak beszélni.

Hirdetés

Feltehetően az Nvidia újra bemutatja majd a korábban 12GB-os RTX 4080-ként ismert videokártyát, csak épp új névvel. Miután a tömeggyártás már régen megkezdődött, mikor a vállalatnak visszavonulót kellett fújnia, erősen valószínű, hogy nem változtatnak a korábban ismertetett specifikáción, így marad a 7,680 CUDA mag és a 12GB, 196 bites memória, ami körülbelül a 40-45%-a az RTX 4090 specifikációjának.

A rebrandingelt videokártyán túl a piaci elemzők az első Ada Lovelace mobil videokártyák bejelentését várják. Ennek a vonalnak a tetején is az RTX 4090 áll majd, ami ugyan azt az AD103-as GPU-t használja, mint az asztali RTX 4080.

Az eggyel gyengébb RTX 4080 Ti mobile és RTX 4080 mobile az gyengébb, AD104-es magra épül. A Ti modell, a most rendelkezésre álló adatok alapján úgy tűnik, hasonló specifikációval rendelkezik majd, mint az egykori RTX 4080 12GB, mindössze alacsonyabb órajeleken, hogy ne főjön meg az SoC.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.