Hirdetés

Megvan, mikor mutatkoznak be az AMD új processzorai és videokártyái



|

Két külön eseményen mesél a gyártó a Zen 3-as procikról és Big Navi kártyákról, avagy a Radeon RX 6000-es széria tagjairól.

Hirdetés

Aki nagyon türelmetlen, előbb vásárolhat be Nvidia kártyákból, mint hogy megismerné az AMD kínálatát, utóbbi gyártónak ugyanis több időre van szüksége ahhoz, hogy felhozatalát megmutassa a közönségnek. Míg az első GeForce RTX 3090 és 3080 kártyák már szeptemberben megérkeznek, sőt, jó eséllyel az RTX 3070 sem október utolsó napjaiban fog a boltok polcaira kerülni, az AMD októberre időzítette bemutatóit.

Hirdetés

Október 8-án előbb a Zen 3-as mikroarchitektúrára épülő Ryzen processzorokról lesz szó, majd október 28-án leleplezik az RDNA2-es Radeon RX 6000-es videokártyákat is. Arról, hogy ezek mennyire lesznek erősek, többnyire csak spekulációk szólnak, de Navihoz képest 50%-os teljesítménynövekedésre számíthatunk, és változik a hűtési mód, kétventillátoros megoldást fognak használni. Érdeklődve várjuk a fejleményeket, beszámolunk majd mindenről, amiről tudni érdemes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.