Hirdetés

Melyik a legjobb notebook? Megmondja a PC World!



|

Megérkezett a PC World szeptemberi száma, amelyben bemutatjuk hazánk legjobb ár-érték arányú notebookjait, a top olcsó telefonokat, valamint azokat a füleseket, amelyekkel kizárhatod a világ zaját. A lap mellé az IObit intelligens szoftverfrissítőjét adjuk ajándékba.

Hirdetés

Évről évre jól szemmel követhető a notebookok fejlődése, és ez nem csupán a drága csúcsmodellekre igaz, hanem a megfizethető, középkategóriás laptopokra is. Ebben a szegmensben a gyártók általában nyár végére időzítik új termékeik bevezetését vagy a régebbiek ráncfelvarrását, hiszen az iskolakezdést sokan összekötik a notebookfejlesztéssel. Néhány éve még a 100-150 ezer forintos mezőny volt a sláger a hazai felhasználók körében, azonban ez mára megváltozott és a legtöbben 200 ezer forintig hajlandók elmenni, feltéve, hogy megfelelő extrát kapnak pénzükért. Friss lapszámunkban megnéztük, hogy a hazai gyártók kínálatában melyek a legjobb 200 ezer forint körül beszerezhető laptopok, melyek azok, amelyekre hosszútávon is számíthatsz.

Az iskolakezdés jegyében emellett azokat a 80 ezer forint alatt (szolgáltatóknál akár még olcsóbban) beszerezhető telefonokat is egymásnak eresztettük, amelyek jó vételek lehetnek az iskolásoknak a "nem kell mindenkinek csúcsmobil" jelige jegyében. Sőt, megnéztük, ha már tablet, akkor melyiket érdemes megvenni, illetve hogy melyik jelenleg a legjobb lézernyomtató, középkategóriás zajszűrős füles.

Tesztlaborunk emellett annak is utánajárt, hogy vajon mikor van értelme (ha egyáltalán van) az 5.1 és a 7.1 hangzásoknak, hogy miként lehet teljesen kábelmentessé varázsolni egy asztalt, valamint, hogy melyik jelenleg a legjobb gyorstöltés technológia.

Tippjeinkből pedig megismerheted a felhasználó szerződések jellemző csapdáit, valamit azokat a megoldásokat, amelyekkel védekeztethetsz azok ellen, illetve azt is megtudhatod, hogy a Windows 10-es gépeket miként érdemes/szabad mobilnetre csatlakoztatni, illetve hogy miként cserélhetsz akkumulátort meglévő laptopodban.

A szeptemberi szám mellé az ingyenes vírusvédelmi kódokon (ESET, G Data) felül ajándékba adjuk az IObit intelligens szoftverfrissítőjét is, amely Windows rendszerekre is elhozza a mobil áruházaknál már megkedvelt csendes, háttérben történő programfrissítéseket.

További témáink részletesen:

Ár-érték bajnok mobilok

Átfésültük a hazai 80 ezer forint alatti, jól használható telefonkínálatot, hogy megkeressük neked a legjobb vételeket. Van élet az alsó ligában is!

Térben a hang

Dolby Digital, 5.1, 7.1, Atmos, DTS - se szeri, se száma a hangok térbeli visszaadására született megoldásoknak. Rendet rakunk köztük.

A gyorstöltés alkímiája

Az akkumulátorok fejlődése csigalassú, de legalább a töltési időt sikerült bravúros mérnöki
trükkökkel drasztikusan lerövidíteni. Bemutatjuk, melyik technológia mit kínál.

Trükkös apró betűs részek

Képtelenség egyenként átolvasni minden felhasználói szerződést, így az internetezők közül
szinte senki sem tudja mi mindenbe egyezett már bele. Rémisztő, ugye?

Hirdetés

A magazinunk digitális változatát megtalálod a Digitalstand oldalán (a teljes verziók és a digitális magazinok a szoftvereket is tartalmazó változatnál érhetőek el). Ha pedig belelapoznál a magazinunkba, látogasd meg a Facebook galériánkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.