Hirdetés

Minden negyedik eladott gamer laptop ASUS gyártmány



|

A tajvani gyártó az idei évben már magabiztosan vezeti a játékosoknak szánt laptopok piacát.

Hirdetés

10-15 éve még nem gondoltuk volna, hogy egyáltalán létezhet gaming laptop kategória, azóta viszont nagyot fordult a világ. Egyrészt a főbb alkatrészek méretbeli és energiafelhasználás terén nyújtott töpörödése, másrészt a folyamatosan változó felhasználói szokások miatt egyre és egyre többen játszanak mobil gépeken. Az ASUS pedig a legújabb jelentése szerint jól kapta el a trendet.

Hirdetés

A tajvani gyártó áprilisra vonatkozó piackutatási eredményekre hivatkozva jelentette be, hogy a játékosoknak szánt laptopok globális piacának 22,6 százalékát uralják. Ezzel nem csak az járt, hogy az idén eladott gaming laptopok közül átlagban minden negyedik ASUS (pontosabban ROG) márkájú volt, de jelenleg a cég az első számú gyártó a szegmensben.

A sikert a jelentés szerint leginkább a prémium modellek értékesítésével tudták bezsákolni, a legújabb RTX grafikus vezérlőkkel szerelt modellek kifejezetten népszerűnek számítottak. Emellett jól fogadta a közönség az olyan újításokat, mint a Zephyrus Duo 15 másodlagos érintőkijelzője, a Zephyrus S17 300Hz-es kijelzője, a Zephyrus S15 gamer géphez képest ultravékony, 18,9 milliméteres gépháza, valamint a Zephyrus M15 nagy képfrissítésű, akár RTX 2070-nel felszerelt kiépítése.

A Republic Of Gamers almárka két új Strix modellt is hozott idén, a ROG Stix Scar G15 és G17 egyaránt az Intel 10. generációs Core i7 processzoraira és akár RTX 2070 SUPER grafikus vezérlőkre épül.

Jöhetnek a kommentek: valóban az ASUS gaming laptopjai a legjobbak idén, vagy más gyártó valamelyik modelljét tartjátok 2020 igazi választásának?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.