Hirdetés

Minecraft modding appokon keresztül húzhatnak ki sok pénzt a zsebedből



|

Az Avast arra figyelmeztet, hogy a Play Áruházban lévő Minecraft modding appok akár havi 120 dollárral is megrövidíthetik a felhasználókat.

Hirdetés

Az Avast biztonsági szakemberei arra lettek figyelmesek, hogy a Google Play Áruház kínálatában elérhető Minecraft modding appok közül nagyon sok lehúzza a felhasználókat, mert olyan fizetős modellt alkalmaz, ami nagyon sokba kerül.

Az úgynevezett fleeceware appok nem feltétlen kártékonyak, ellenben megpróbálják automatikusan előfizetésekkel és magas díjakkal megrövidíteni a felhasználókat. 

Hirdetés

Főleg a játékok világában népszerű a fleeceware, hátterek, skinek, beépülők, virtuális tárgyak, modok ígéretével csábítanak, és mint ismert, a Minecrafthoz igen sok mod készült az évek során. A felhasználókat pedig most fokozottan célozzák a csalók.

A gombamód szaporodó előfizetésekkel már egyébként is kezd betelni a pohár, de ezekben az esetekben néhány nap próba után az appok automatikusan feliratkoznak a szolgáltatásokra, amelyek igen drágák, akár havi 120 dollárba is kerülhetnek. A csalók azt remélik, hogy az emberek megfeledkeznek az appokról vagy a próbaidőszak végéről, esetleg nem látják a díjat a telepítés után. 

Kerülendőek többek között az alábbi androidos appok: Skins, Mods, Maps for Minecraft PE, Skins for Roblox, Live Wallpapers HD & 3D Background, MasterCraft for Minecraft, Master for Minecraft, Boys and Girls Skins, Maps Skins and Mods for Minecraft. Sajnos mindegyiket rengetegen töltötték már le. Törölni pedig egyiket sem elég, az előfizetést is vissza kell mondani a Play Áruházban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.