Hirdetés

Mostantól jobban futhatnak a játékok a Microsoft olcsóbbik konzolján



|

A fejlesztők nagyobb szabadságot kapnak az Xbox Series S erőforrásaihoz való hozzáférésben.

Hirdetés

Novemberben lesz két éve, hogy a Microsoft piacra dobta az Xbox-konzolok aktuális generációját, amely rendhagyó módon két eltérő teljesítményszintet kínál. A maximális erőre vágyó vásárlóknak ott a csúcsgép Xbox Series X, aki pedig megelégszik a szerényebb grafikával, az a jóval olcsóbb Series S-t is hazaviheti.

A kisebb Xbox kapcsán azonban több fejlesztő is megjegyezte, hogy a budget konzol visszafoghatja a generációváltást, mivel már a megjelenésekor sem számított túl izmosnak a teljesítménye. Most viszont valamelyest javulhat a helyzet, köszönhetően egy fontos szoftveres változtatásnak.

Hirdetés

Elsőként az XboxEra szúrta ki a Microsoft Game Development Kit legújabb kiadásához készült videót, amely egyebek mellett arról számolt be, hogy a frissítés révén több memóriával gazdálkodhatnak az Xbox Series S-re optimalizáló fejlesztők.

"Mostantól több száz megabyte-nyi plusz memória áll az Xbox Series S fejlesztők rendelkezésére. Ezáltal nagyobb kontrollt kapnak a memória felett, ami javíthatja a grafikus teljesítményt a memóriahiányos körülmények között".

- derül ki az összefoglalóból, aminek a szakma és a játékosok is egyaránt örülhetnek, hiszen a Series S-ben mindössze 8 GB DDR4-es RAM található, így a fejlesztők bizonyára minden egyes megabyte-nyi felszabaduló memóriára le fognak csapni. Az pedig már a PC- és a Series X-tulajdonsokat is érinti, hogy a redmondiak megoldottak egy allokációs hibát, melynek köszönhetően az egyes címek hatékonyabban ki tudják használni az utóbbi időben végrehajtott, memóriával kapcsolatos fejlesztéseket.

A Series S kapcsán egyébként a Microsoft korábban úgy nyilatkozott, hogy hosszabb távon az olcsóbb gépből reméli az Xbox-eladások többségét, így a vállalat szempontjából is kulcsfontosságú, hogy a vásárlók elégedettek legyenek az élménnyel, s hogy minél több kortárs cím eljuthasson hozzájuk.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.