Hirdetés

Új gaming laptopokat mutatott be az MSI



|

Stílus, teljesítmény és 10. generációs Intel Core processzorok: megérkezett a GE66 Raider és GE66 Stealth.

Hirdetés

Jó sokáig várt az MSI a legújabb gamer laptopjainak leleplezésével, tulajdonképpen a CES utolsó pillanataiban mutatták be őket - talán így akarták elkerülni a versenytársak által a show első napjaiban (sőt, sok esetben nulladikon) elővezetett újdonság-cunamit. A két új, játékosok számára tervezett laptop mindenesetre a várakozásoknak megfelelően 10. generációs Intel processzorokat kapott, abból is a H szériásokat, és a legújabb Nvidia GPU-kat biggyesztették melléjük.

Hirdetés

A hivatalos információk szerint 8 magos, 16 szálas Core i9-H processzorokról van szó, amik nem apróholmik, akár 5 GHz-ig felpörgethetőek, viszont a grafikus vezérlőkről csak annyit lehet tudni, hogy a legújabb RTX-ekről van szó - hogy melyekről, azt egyelőre homály fedi. A 99,9 Wh akkumulátorok viszont már biztos hírnek számítanak (egyébként azért pont ennyi, mert 100 Wh teljesítményű vagy ennél nagyobb akkuval szerelt laptopokat már nem lehet felvinni a repülőgépek fedélzetére).

A Raider GE65 utódja külsőleg is kapott egy erősebb ráncfelvarrást, így már inkább a Titan dizájnjára emlékeztet. Sötét ezüstszínű alumínium borítással látták el, a 180 fokban kihajtható kijelző pedig akár különféle, extra festérű kiadásokban is elérhető. A billentyűzetet természetesen egyenként állítható RGB világítással szerelték, de a csuklótámasz alatt is van egy különálló, széles fényforrás, amit a cég "panorama aurora lighting" névre keresztelt; lényegében a könyökünket és a hasunkat fogja szivárványszínűre festeni használat közben. Emellett ebből a típusból lesz egy Star Wars licenc alapján X-szárnyút idéző változat is, már csak egy olyan Windows indítóhangot kérnék bele, ami a birodalmi vadászgépek jellegzetes "repedtfazék" hajtóművét mintázza.

A kijelző 15,6 hüvelykes, full HD felbontású, opcionálisan 300 Hz-es. A RAM maximális mennyisége 32 GB lehet, a tárhelyekkel kapcsolatban viszont az MSI még a megjelenésig zsonglőrködik némelyest a lehetőségekkel. Bármennyire is vékony kialakítású a Raider GE66, egy csomó port elfért rajta: USB-A és C, Gigabit Ethernet, sima és mini DisplayPort, SD olvasó és audio jack.

A Stealth még vékonyabb, ezért viszont néhány csatlakozót fel kellett áldozni. Szintén 180 fokban kihajtható, 15,6 hüvelykes FHD kijelzőt kapott, itt is elérhető a 300 Hz-es változat, ha tudunk rá extra pénzmagot áldozni. A maximum 32 GB RAM itt is adott, és ennél a modellnél már azt is lehet tudni, hogy 2TB PCIe SSD lesz a legnagyobb tárhely-opció. A dizájn itt kissé visszafogottabb, és valószínűleg az ár is, de ez utóbbiról még nincs pontos információnk, a megjelenés időpontjáról is csak annyit tudni, hogy "valamikor idén" dobják piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.