Hirdetés

Nagy kép, kis gép - így lép szintet a MateBook



|

A már jól ismert, letisztult külső maradt, belül viszont mindenből a legmodernebb került az új MateBookokba, amelyek szolgáltatásban és sebességben is nagyot lépnek előre.

Hirdetés

Eljött a munkavégzés forradalma, bár pár éve erre még senki sem számított. A pandémia hatására előtérbe került a mobil és az otthoni távmunka, ehhez pedig új típusú számítógépekre is szükség volt. A mára állandósult hibrid munkavégzésnél már nem kizárólag az irodában dolgozunk: vannak home office napok, van, hogy útközben vagy egy kávézóban kell dolgozni, meetingbe becsatlakozni, levelekre válaszolni.

Erre a régimódi gépekkel csak kompromisszumok árán volt lehetőség: vagy gyengék voltak, és gyorsan lemerültek, vagy nehezek és zajosak, amelyek egy kávézó kis asztalán el sem fértek. Mindezt tetézte, hogy általános volt a kijelzők gyenge minősége: alacsony felbontás és fényerő, rossz kontraszt és színhűség. A Huawei Smart Office platformjának részeként most megérkezett a notebookok új generációja, ami több fronton is komoly előrelépést hoz, és ezzel kiválóan passzol a megváltozott felhasználói igényekhez. 

Hirdetés

16 col az új módi

A 2022-es MateBook D 16 kívülről nem nőtt egy szemernyit sem, nevével ellentétben ugyanis a 15,6 colos alumíniumház méretei nem változtak. Ezzel szemben a FullView kijelző vadonatúj fejlesztés eredménye, amelyhez hozzátartozik a vékonyabb káva és a 16 colos panel, immáron 16:10-es képaránnyal. Ez több megjelenített sort jelent, vagyis több látszik a weboldalakból, a dokumentumokból, a képekből és a szerkesztőprogramokból, miközben szélességben sem kellett kompromisszumot kötni.

A 300 nites fényerő ideális a matt felülethez, a színhelyességnél pedig garantált a 100 százalékos sRGB színtérlefedettség. A szemkímélésre is odafigyeltek a mérnökök: a TÜV Rheinland tanúsítványai garantálják az alacsony kékfény-kibocsátást és a villódzásmentes képet. A vékony káva vonzza a szemet, és kiemeli a szokatlanul nagy kijelzőt, ám ennek ellenére is sikerült a full HD-s webkamerát a felső kávában elrejteni. A készülékház méretei lehetővé tették, hogy kényelmesen elférjen a teljes értékű, numerikus résszel kiegészített billentyűzet és a nagy méretű touchpad, sőt gyorsbillentyűket is kihasználhatsz, hogy egyetlen gombnyomással előhívd a Windows 11-es Számológépet, lekapcsold a kamerát vagy például indítsd az AI Search keresőmodult. 

Álcázott erőgép

Hiába a kecses, mindössze 18,4 mm vastag ház, odabent a legújabb, 12. generációs Intel Core i5-ös vagy akár i7-es CPU dolgozik Intel Iris Xe Graphics videovezérlő társaságában. Ezek a H verziós központi egységek, amelyek a ma elérhető legjobb mobil számítási teljesítményt nyújtják alacsony fogyasztás mellett, amihez gyors SSD és elegendő mennyiségű, alacsony fogyasztású memória csatlakozik. A 60 Wh-s, nagy méretű akkumulátort a két Type-C-port bármelyikén gyorstöltheted, méghozzá a mindössze 120 grammos Huawei SuperCharge töltőfejjel. A gép oldalán a két, többfunkciós Type-C mellett két normál USB-portot, jacket és HDMI-t is találsz, a MateBook D 16 pedig természetesen Wi-Fi 6-hálózatra is képes csatlakozni, ahol a stabil és szakadozásmentes kapcsolatról az egyedi fejlesztésű Metaline antenna gondoskodik. A Windows Hello-kompatibilis biometrikus azonosítás minden Huawei MateBook alapfelszereltségéhez tartozik, így a D 16 bekapcsológombjában is ott rejtőzik a gyors és pontos ujjlenyomat-olvasó. 

Minden munkára kapható

A MateBook D 16-nak meg sem kottyan a komolyabb kép- vagy videószerkesztés, ha pedig videochatre, meetingre kerül sor, nagy hasznát fogod venni a zajszűrésre is képes, négymikrofonos Personal Voice Enhancement technológiának. A webkamerát sem hagyták hasznos trükkök nélkül. A Virtual Background hajszálpontosan illeszt mögéd tetszőleges virtuális hátteret, a FollowCam követ téged meeting közben, az Eye Contact pedig a személyesebb beszélgetéseket emeli új szintre. Mindez ráadásul kompatibilis a népszerű meetingplatformokkal. Az új, 2022-es MateBook D 16 mindezek mellett még számtalan hasznos szolgáltatást hoz el a hétköznapjaidba (például a Super Device-t), amelyeket hamarosan részletekbe menően bemutatunk nektek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.