Hirdetés

Nagy teljesítményű videokártyát villantott az Intel



|

Egy nemrég megjelent interjú arról árulkodik, hogy valami igazán izmosat tartogathat az Intel videokártyás részlege.

Hirdetés

Március végén az Intel hivatalosan is leleplezte az első dedikált GPU-it, a nagy tűzijáték viszont elmaradt, az első körben ugyanis csak a laptopos erőforrásokat, az A350M-et, az A370M-et, az A550M-et valamint az A730M-et és A770M-et láthatta a nagyérdemű.

Az Arc videokártyák bemutatója tehát továbbra is várat magára, most azonban videón láthattuk egyet, még ha csak egy pillanatra és csak egy apró, de annál beszédesebb részletét is.

Hirdetés

A HotHardware az Intel mérnökével, Tom Petersennel készített videós interjút, aki 1:03:54-nél beemelt a képbe egy ismeretlen videokártyát, amelyen jól láthatóan 3 darab 8 pines tápcsatlakozó sorakozik. Ezek egyenként 150W felvételére képesek, márpedig a 450W-os összkapacitás a GeForce RTX 3090 Ti-hoz mérhető teljesítményre utal, hiszen az Nvidia zászlóshajója is ugyanekkora TDP-vel bír.

Petersen sajnos nem részletezte, hogy milyen kártyát villantott meg, de valószínű, hogy csak egy korai prototípusról van szó, ami akár az Arc-széria később érkező generációihoz, a Battlemage, Celestial és Druid kódnéven futó GPU-khoz is tartozhat.

A legfrissebb pletykák szerint egyébként leghamarabb május-június környékén kerülhet sor a dedikált vasak leleplezésére, így könnyen lehet, hogy hamarosan már hivatalos képeken csodálhatjuk meg az Intel ajánlatait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.