Hirdetés

Nagyon jónak ígérkezik az első Raven Ridge APU



|

Alacsony órajelen és Vega grafikával dolgozik a Ryzen 5 2500U, amely jó pontszámokat ért el a méréseken.

Hirdetés

Azt tudjuk, hogy lassan közelednek az AMD Raven Ridge APU-i, de azt nem, hogy mire lesznek képesek. Szerencsére a Geekbench adatbázisa árulkodott picit. 

Hirdetés

A Ryzen processzormagok és a Vega grafika párosa a jelek szerint jól teljesít. A Ryzen 5 2500U mérési eredményei ugyanis biztatóak. 

Ez egy olyan AMD APU, amely 4 darab Zen magra épít, az SMT-nek hála 8-szálas működéssel. A Vega grafikával feldobott processzor 2 GHz-en ketyeg. 

A Geekbench egymagos mérésén 3561 pontot szerzett, míg a többmagos teszten 9421 pontot ért el. Az AMD A12-9800 szintén 4-magos (4-szálas), azonban 3,8 GHz-es órajellel dolgozik. Az új Ryzen-alapú APU azonban 36 és 48 százalékkal jobb teljesítményt nyújtott. 

Ez remek eredménynek számít, és jól mutatja, hogy a Bulldozer óta az AMD valóban sokat tudott javítani a processzorok és APU-k tervezésén. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.