Hirdetés

Nagyot dobhat az Intel 300-as szériás lapkakészlete



|

Integrált WLAN-t és USB 3.1-et hozhatnak az új, 300-as szériás lapkakészletű alaplapok.

Hirdetés

Az idei év második felében futnak be a nyolcadik-generációs Core CPU-k, a Coffee Lake processzorok. Ezeket kísérik majd a 300-as szériás lapkakészletekkel ellátott alaplapok. 

Hirdetés

Alapvetően a Z370 Expressről van szó, amit az olcsóbb árkategóriában a H370 és B350 lapkakészletek egészítenek majd ki 2018 első negyedévében. Ekkor érkeznek az olcsóbb, négymagos és kétmagos Coffee Lake CPU-k is. Ez a platform már új foglalatot is hozhat. 

A 300-as széria (a Z370 biztosan) azonban már integrált WLAN és USB 3.1 (második generációs) kontrollereket is kaphat, ami rossz hír az olyan cégeknek, mint a Realtek, a Broadcom vagy az ASMedia. 

Az Intel szabadalmai és licencei miatt az integrált kontroller a 802.11ac R2, a Bluetooth 5.0 és a 10 Gbps-os USB 3.1 szabványokat is elérhetővé teheti alapértelmezettként. 

Mindez ráadásul az Apollo Lake processzorok utódjául szolgáló Gemini Lake SoC-knél is adott lenne, méghozzá azért, hogy az alacsony fogyasztású átalakítható gépeknél jobban labdába rúgjon az Intel. Erre azért van szükség, mert az Intel nem akar lemaradni az ARM-alapú SoC-kkel szemben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.