Hirdetés

Négy 6-magos Coffee Lake CPU közeledik



|

Ezekkel reagálna az Intel az AMD Ryzen processzoraira.

Hirdetés

Az Intel egyre jobban érzi az AMD Ryzen 7 és Ryzen 5 processzorok népszerűségét, amelyek sokszor kiváló alternatívát jelentenek a hasonló árú, négymagos Kaby Lake-alapú Core i7 és Core i5 CPU-kra. 

Hirdetés

A cég éppen ezért négy új 6-magos processzorral készül. A Nehalem óta ez az első alkalom, hogy egy gyártástechnológián belül ennyi idő után sem vált foglalatot az Intel. 

A nyolcadik-generációs Coffee Lake asztali processzorok továbbra is az LGA1151-es foglalatot használják majd, és jó eséllyel a korábbi alaplapokkal is kompatibilisek lesznek egy BIOS-frissítés után. Persze hivatalosan a 300-as szériás lapkakészletre építő alaplapok kísérik majd ezeket. 

A legerősebb modell a Core i7-8700K lesz, valamivel olcsóbb kiadása pedig a Core i7-8700. A Core i5-8600K következik majd a sorban, majd a Core i5-8400. A Core i7-es modellek támogatják a HyperThreadinget, az L3 cache mérete ezeknél 12 MB. A Core i5-ös változatoknál ez 9 MB. 

Az újdonságok már szeptember végére befuthatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.