Hirdetés

Nehéz lesz Radeon RX 7900-at venni karácsonyra



|

Hiába a belebegtetett december közepi rajt, a legtöbb gyártó valószínűleg nem fog elkészülni a saját Radeon RX 7900 modelljével.

Hirdetés

Velünk együtt potenciális vásárlók milliói várják izgatottan, hogy befusson az AMD új üdvöskéje, ami 1000 dolláros ár alatt kínál majd next-gen teljesítményt. A sokkal barátibb árnak köszönhetően a pirosak már most vezetnek a rajongók szemében, de nagy kérdés, hogy vajon tudják-e tartani a beígért teljesítményt is. A jelek szerint ezt nem mindenki fogja megtudni idén.

Lisa Su és csapata december 13.-át karikázták be a naptárban, ahogy azonban közeledünk a nagy naphoz, egyre több a vészjósló jel. Azt már a héten elkezdték pletykálni, hogy az alacsony ár mégsem lesz "annyira" alacsony, a bejelentett összegek ugyanis csak a referencia kártyákra vonatkoznak, a partnerek egyedi modelljeit azért kicsit föntebb teszik azon a bizonyos polcon.

Hirdetés

Már ha egyáltalán találunk belőlük, egyre több olyan pletyka szivárog ugyanis, hogy nem mindenki tudja majd időre leszállítani a portékáját.

Az ASUS várhatóan egy-két egyszerűbb konfigurációt azért piacra dob majd, de a gyártók értelemszerűen nem akarják elkövetni azokat a hibákat, amiket az RTX 4000-es szériánál sikerült. Mellettük a PowerColor és a Sapphire áll jól, ők már legalább képeket mutattak, a többiek azonban egyelőre tesztelgetnek, így simán lehet, hogy lekésik a nagy karácsonyi hajtást. De ha ez kell ahhoz, hogy kicsikarjanak egy kis extra teljesítményt, ám legyen, mi várunk türelemmel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.