Hirdetés

Nehéz lesz Vega videokártyához jutni



|

Mindössze 16 000 grafikus vezérlővel várhatja a startot az AMD.

Hirdetés

A TweakTown exkluzívnak mondott forrásai és a HardwareSfera korábbi jelentése alapján a HBM2 memóriából egyszerűen nem áll elegendő a gyártók rendelkezésére, éppen ezért elég korlátozott startja lesz a Vega videokártyáknak. 

Hirdetés

A Vega grafikus vezérlők piaci megjelenése a következő hetekben várható, azonban ha igazak a hírek, akkor mindössze 16 000 videokártyával várja a rohamot az AMD. Az első hónapokban tehát nem lesz könnyű ilyet szerezni. A HBM2 készlethiánya persze a gyártási költségeket is megemeli. 

A spekulációk és a szivárgások alapján egyébként a Vega nagyjából az NVIDIA GeForce GTX 1070 teljesítményére képes, és nem ér fel a GeForce GTX 1080 és GTX 1080 Ti magasságába. 

Egyelőre nehéz lenne bármit is biztosra venni, de a következő hetekben remélhetőleg többet - és biztosabbat - is megtudunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.