Hirdetés

Nem enyhül a chiphiány, de csökken a videokártyák ára



|

Nem az ellátási problémák enyhülése, és nem is a kriptobányászok tömeges kiszállása miatt lesznek olcsóbbak az Asus videokártyái az USA-ban.

Hirdetés

Érkeznek már biztató hírek a videokártyák áraival kapcsolatban, de nagy általánosságban még mindig elmondható, hogy a kereslet felülmúlja a kínálatot, és a korábban megszokottnál jelentősen nagyobb összeget tartalmazó árcédula kerül szinte minden modell mellé. Az Asus ezzel kapcsolatban egy kifejezetten örömteli hírrel szolgált az Egyesült Államok gamereinek, az USA-ban ugyanis áprilistól komoly, egyes esetekben akár 25%-os árcsökkentést eszközöl a gyártó a játékosok számára kifejezetten vonzó RTX 3000-es szériás GPU-in. A mérséklés apropója annyiból viszont a mi szempontunkból sajnálatos, hogy az európai kontinensre egészen valószínű, hogy nem gyűrűzik be.

Hirdetés

A olcsóbb videokártyák megjelenését ugyanis nem az ellátási lánc problémáinak enyhülése okozza, ahogy arra sem sokkal kisebb az esély, mint eddig, hogy a piacra kerülő darabokat hamar felszipkázzák a vállalkozó kedvű kriptobányászok. Az Asus közleménye szerint azért volt lehetőségük árat csökkenteni, mert az Egyesült Államok levette a nyomtatott áramköröket azoknak a termékeknek a listájáról, amikre büntetővámot vet ki a Kínával folytatott kereskedelmi háború részeként.

Az ajánlott fogyasztói árak csökkenése persze kérdéses, hogy mennyivel viszi alacsonyabb szintre a boltokban ténylegesen kifizetendő összegeket, ugyanis az utóbbi években jelentős volt a különbség az utóbbi javára. Ezzel együtt, mivel a trendek a videokártya-piac normalizálódása felé mutatnak, lehet, hogy idővel ismét irányadóvá válnak a gyártók által ajánlott árpontok is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.