Hirdetés

Nem enyhül a videokártya-hiány, az ASUS már az újabb áremelésre készülhet



|

Iparági források szerint a GPU-gyártók 2021-ben már nem is nagyon számítanak javulásra.

Hirdetés

A továbbra is fennálló alkatrész- és chiphiány, illetve a felfokozott kereslet miatt a videokártya-gyártók egészen az év végéig további készletgondokra számítanak, emiatt pedig jó eséllyel árat is fognak növelni, írta meg a DigiTimes.

Egészen konkrétan azt az ASUS-t is szóba hozták, aki januárban már megerősített egy áremelést, de a legutóbbi +10-20%-os kör után most, 2021 második negyedévében még tovább tervezik növelni áraikat. Hogy mennyivel, az nem derült ki, valamint a cég sem kommentálta vagy erősítette meg a híresztelést.

Hirdetés

A chipgyártás java két vállalatnál csapódik le világszerte (TSMC és Samsung), márpedig nekik az ASUS-on és az Nvidián túl más ügyfelekre is be kell osztaniuk kapacitásaikat, melyeket ha 100%-ig leterhelnek, úgy a hiány sem fog egykettőre megoldódni. Mindemellett ráadásul a kriptobányászok sem könnyítik meg a helyzetet, de a történetet lassan már kívülről fújjuk. Ha mégsem, ajánljuk figyelmetekbe erről szóló írásunkat, valamint ennek videós változatát is:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.