Hirdetés

Nem lesz könnyű NVIDIA TITAN Xp csúcskártyát szerezni



|

A GeForce GTX 1080 Ti-nél is gyorsabb az NVIDIA új csúcskártyája, a TITAN Xp.

Hirdetés

Az NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti videokártyája gyakorlatilag feleslegessé és elavulttá tette a TITAN X Pascalt, ezért a gyártónak szüksége volt valami gyorsabb megoldásra. 

Hirdetés

Nem kerített túl nagy műsort a bemutatónak az NVIDIA, azonban megérkezett a TITAN Xp, vagyis az NVIDIA jelenlegi legerősebb grafikus vezérlője. A TITAN X Pascal ezzel végleg nyugdíjba vonult. 

Az új TITAN Xp a GP102-es GPU mind a 3840 CUDA magjával képes dolgozni, illetve ehhez 240 TMU és 96 ROP-egység társul. A 12 GB GDDR5X memória 11.4 Gbps-os, és a teljes 384 bites memóriabusz rendelkezésre áll. 

Mit tud ehhez képest a TITAN X Pascal és a GeForce GTX 1080 Ti? Az előbbi 3584 CUDA maggal, 224 TMU-val, 96 ROP-pal és 10 Gbps-os GDDR5X memóriával operál, míg az utóbbi 3584 CUDA maggal, 224 TMU-val, 88 ROP-egységgel, illetve 11 Gbps-os GDDR5X memóriával dolgozik, 352 bites memóriabuszon. 

Az 1200 dolláros TITAN Xp-ből viszont nem lesz tömegtermék: kizárólag a GeForce.comon keresztül lehet hozzájutni, ami azt jelenti, hogy csak néhány kiválasztott piacon elérhető, ahol az NVIDIA-nak van online boltja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.