Hirdetés

Nem telik el úgy nap, hogy ne olvadna le egy RTX 4090



|

Bár mostanában már nem nagyon kerül a hírekbe, az Nvidia problémája nem oldódott meg, folyamatosan olvadnak le a milliós kártyák.

Hirdetés

Csak néhány nap telt el az RTX 4090 megjelenését követően, amikor befutott az első hír egy leolvadt videokártyáról. A látszólag elszigetelt eseteket az Nvidia megpróbálta a szőnyeg alá söpörni és arra fogni, hogy a felhasználók biztosan rosszul szerelték össze a gépüket, de rövid úton kiderült, hogy ennél azért komolyabb a dolog. A vállalat szép csendben el is kezdte lecserélni a hibás csatlakozót, addigra azonban már kártyák százezrei kerülhettek a vásárlókhoz, akik a mai napig szembesülnek a problémával.

A videokártyák javításával foglalkozó NorthridgeFix csatorna tulajdonosa számolt be arról a legújabb videójában, hogy bár már nincs minden nap a hírekben, a probléma nem szűnt meg. A beszámoló alapján nem múlik el úgy nap, hogy ne kéne leolvadt RTX 4090-et javítaniuk, csak az elmúlt egy hónapban közel 200 kártya landolt náluk.

Hirdetés

Elmondta azt is, hogy nem csak a gyári csatlakozó, hanem az eredeti modellhez készített CableMod adapterek is rendre leolvadnak.

A tapasztalatok alapján egyébként a 12VHPWR-nél nem igazán lehet tudni, mennyi idő után következik be a rettegett olvadás, mivel ez nagyban függ az egyéni körülményektől. Az új, 12VC-2x6-os szabvány esetében ugyanakkor 17 mm-rel beljebb kerültek az érzékelők, így kisebb terhelés éri a konnektort, elkerülve a tűk összeérését.

Az Nvidia igyekezett lecserélni a problémás 12VHPWR csatlakozót, az új 12V-2x6-os tápról pedig nem kaptunk hasonló híreket, így ha valaki esetleg csak most tervezi egy RTX 4090 beszerzését, az mindenképp ellenőrizze, hogy milyen kiadású a kártya, ugyanis egy év normál használat után is megtörténhet a baj.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.