Hirdetés

Játékos Wi-Fi és mesh egyben: újít a Netgear



|

Az egész otthont lefedő hálózat és a játékosok igényeit kielégítő brutális router eddig két külön célcsoportra lőtt, de most jön mindez egyben.

Hirdetés

Míg a PC-gamer szegmensnek szánt hálózati eszközöket általában szanaszét konfigurálható, brutális kinézetű csodákként szoktuk meg, az elmúlt években divattá váló mesh rendszerekre inkább pont az ellenkezője jellemző: a teljes otthont lefedő, többrészes rendszerekbe szánt eszközök lágy formákkal, színekkel olvadnak bele a bútorok közé. A Netgear azonban gondolt egyet, és a Nighthawk Pro Gaming Mesh WiFi System névre hallgató pakkban igenis megpróbálják összerántani ezt a két világot, ráadásul úgy, hogy az eszközök továbbra is a futurisztikus gamer kinézetet adják (szóval anyu tiltakozni fog, ha ilyesmit szeretnénk a Coelho kötet mellé tenni a polcra, de egy fiatalos lakásba simán elfér ez is, sőt).

Hirdetés

Az XRM570 kódnevű csomagban egyrészt a Nighthawk Pro Gaming XR500 WiFi routert találjuk, valamint egy Nighthawk Mesh EX7700 Triband WiFi extendert, amiket ráadásul már a dobozba kerülés előtt összepárosítanak, nekünk tehát nincs más dolgunk, mint elhelyezni őket az otthonunk megfelelő pontjain, és bekapcsolás után már egyetlen hálózati név alatt látjuk őket.

Az XR500 önmagában is erős darab, kétmagos, 1,7 GHz-es processzorra épül, és többek között támogatja a Hybrid VPN-t, a QoS-t, a Geo Filteringet és a hálózati monitorozást, a konfigurálásában pedig az NPG DumaOS Gaming Dashboard segít. A gyártó szerint a router ideális arra, hogy miután beállítjuk a sávszélesség kihasználásával kapcsolatos kritériumokat, a lehető legjobb ping értékeket kapjuk még akár VPN kapcsolat mögött is. Az EX7700 extenderek dedikált backhaul csatornával rendelkeznek, valamint a Smart Roaming segítségével a mobil eszközöket intelligens és automatikus módon csatlakoztatja a mesh hálózathoz.

A Nighthawk Pro Gaming Mesh WiFi System menedzselését a Nighthawk app végzi, amely mobilok és PC-k mellett PlayStation és Xbox konzolokkal, valamint Nintendo Switch kézikonzollal is kompatibilis. A játékosok mellett streamereknek ajánlott pakk nyitó ára a gyártó weboldalán 400 dollár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.