Hirdetés

November 17-én debütál a GeForce RTX 3060 Ti



|

Több forrás is megerősítette, hogy a GA104-alapú GeForce RTX 3060 Ti grafikus vezérlőt november 17-én mutatja be az Nvidia.

Hirdetés

A MyDrivers forrásai szerint a GA104-es GPU-ra épített GeForce RTX 3060 Ti grafikus vezérlőt november 17-én mutatja be az Nvidia, és ugyanezt hallotta a Wccftech is a saját informátoraitól. Azt ugyanakkor megjegyzik, hogy a szivárogtatók leszerelése érdekében megvariálhatják a bemutató napjának dátumát. Mit lehet tudni a GeForce RTX 3060 Ti kártyáról?

Hirdetés

A GA104-200-as GPU mellett 4864 CUDA-mag, 8 GB GDDR6-os VRAM (14 Gbps-on) jellemzi, 256 bites memóriabusz mellett, ami 448 GB per másodperces sávszélességet jelent. A TDP 200 watt körül várható, a referenciamodellnél 180 watt táján. A szakértők várakozásai szerint nagyszerű teljesítményre számíthatunk, sokkal jobbra, mint a számozás alapján hihetnénk (mint tapasztaljuk az RTX 3080 és RTX 3090 esetében a több mag nem hoz lineárisan jobb teljesítményt egyes változók miatt). 

Sokan azt mondják, éppen ideje már a GeForce RTX 3060 Ti érkezésének, elvégre sok gamer akar új videokártyát, de RTX 3080-hoz és RTX 3090-hez továbbra sem igazán lehet jutni (és persze az áruk miatt sem biztos, hogy mindenki ezeket választaná). A pletykák szerint a Samsung 8 nm-es gyártástechnológiájával csak a következő hónapokban tudnak nagyobb mennyiséget gyártani, ráadásul az Nvidia eleve óvatos volt, és az első időszakra csak kevés terméket rendelt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.