Hirdetés

Novemberben rajtol az Intel 12. generációja, jönnek a Z690-es alaplapok



|

Jó hír a gépépítőknek, hogy a karácsonyfa alá már egy teljesen új architektúra is bekerülhet.

Hirdetés

Az AMD térhódítása egyre prominensebbé vált az elmúlt hónapokban, így nem csoda, hogy a kékek sem akarnak tovább ülni a babérjaikon.

Volt már néhány elbaltázott dizájnja az Intelnek, ahol a mérnökök látszólag nem tudtak igazán nagyot villantani az elmúlt időszakban, ezért csak remélni tudjuk, hogy az új architektúrára épülő, teljesen új dizájnt kapó hibrid x86-os processzor beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Hirdetés

A megjelenési dátumot november 19-re tűzte ki a cég, de ahogy várható volt, első körben csak a 'K' és  'non-K' variánsok fognak megjelenni,  a mainstreamebb chipek a következő hetekben kerülnek a boltok polcaira. Az új generációval kapcsolatos összes fontos részletet - beleértve a specifikációkat és az árazást - az október 27-28-án esedékes, Innovation névre keresztelt eseményen jelenti majd be az Intel.

Ekkor debütálnak majd a Z690-es lapkakészlettel rendelkező alaplapok is, hiszen az LGA1700-as processzorfoglalat nélkül legfeljebb nézegetni tudnánk a chipeket. Aki már váltana DDR5-re, az kénytelen lesz egy ilyenbe beruházni, mert a H670, B650 és H610-es alaplapok maradnak a DDR4 támogatásnál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.