Hirdetés

Új, egyszerű benchmark eszközt adott ki az NVIDIA



|

Gyorsan felmérheted, mit tud a grafikus kártyád, ráadásul nem csak NVIDIA eszközökkel működik.

Hirdetés

Szóval megvetted álmaid grafikus vezérlőjét (na jó, szóval azt, ami kijött a zsebpénzedből), és szeretnéd mindenféle bonyolult benchmarkok helyett villámgyorsan megtudni, hogy a kedvenc játékod mit tud az új szerzeménnyel? Az NVIDIA FrameView egy új szoftveres segítség erre a célra.

Hirdetés

Az új app nem is teljesen új, mert alapvetően a PresentMon módosított változatáról van szó, de egész szépen összekalapálták és hozzáadtak néhány új funkciót is. A lényege a gyorsaság és egyszerűség, ezért leszedtem én is az aktuális béta változatot, és egy villámgyors Apex Legends meccs segítségével ki is próbáltam (mellesleg épp lecsúsztunk az első helyről, de ez most nem fontos).

Egyrészt tényleg kiválóan működik nem-NVIDIA kártyákkal is, az általam munkára használt gépen egy 4 GB-os ASUS Strix Radeon R9 380X dolgozik, és a FrameView ezt is szépen elkezdte méricskélni, bár az első tapasztalatok alapján a jelenlegi béta kissé összevissza adatokat ad az áramfogyasztással kapcsolatban. Ahogy elnéztem a mindenfelé megtalálható tesztelői véleményeket, mások is azt tapasztalták, hogy ez a funkció egyelőre a zöld kártyákon atombiztos, az AMD GPU-k esetében néha még furcsaságokat mér.

A szoftverben be lehet állítani, a kijelző melyik sarkában tűnjenek fel a mérési adatok, hová mentse a logfájlt, mennyi ideig mentse logba az eredményeket és így tovább. Jelenleg (a bétaságból adódó megdöccenések mellett) a FrameView képes minden fontosabb API-ból és elvileg minden játékból adatokat kinyerni, amelyek támogatják DirectX 9-12, OpenGL, Vilkan vagy Universal Windows Platform valamelyikét. Itt lehet letölteni, kicsomagolás után portable változatként a megfelelő exe fájlra kattintva azonnal indul.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.